Kalla fakta 1 - About Hennes & Mauritz (English subtitles)

Längd:
23 min
I TV4 Play sedan:
24 okt 2012

"Kalla Fakta", TV4, Sweden. An investigative swedish TV-show equivalent to BBC Panorama or PBS Frontline.

Tillgänglig:

Gratis: Mer än 100 dagar kvar. Premium: Mer än 100 dagar kvar.

Rättigheter:

Kan ses i hela världen

Om Kalla fakta: Redaktionen granskar och avslöjar politiker, makthavare och samhällsfenomen. Programmen lyfter fram människor och känslor och visar hur dagens svenskar påverkas av de beslut som fattas i maktens korridorer. Programledare: Nicke Nordmark.

Vi tror du gillar

 • Svenska fall för FBI

  Svensk dokumentärserie. Experterna Bo Åström och Mark Safarik tar sig an ouppklarade svenska mordfall.
 • Nyheterna

  TV4 Nyheterna ger dig det allra senaste och viktigaste från Sverige och världen. Här hittar du direktsändningar, program och klipp.
 • Korrarna

  Programmet följer utrikeskorrespondenterna Rolf Porseryd, Elisabet Frerot, Anna Herdenstam och Stefan Borg när de reser och rapporterar från krig, katastrofer och konflikter världen över.
 • Jenny Strömstedt

  En handfull gäster med vitt skilda infallsvinklar och olika perspektiv perspektiv bjuds in för att diskutera och analysera veckans stora samtalsämnen.

Klipp

 • Snart dags för en ny säsong!
  0:30

  Snart dags för en ny säsong!

  Några dagar före midsommar sköts småbarnspappan Christopher ihjäl av en polis. Kalla fakta har i flera månader följt Christophers mamma Irja och hennes kamp för att få reda på varför polisen sköt mot hennes son. I reportaget träder också vittnen fram och kastar nytt ljus över händelsen. Se Kalla fakta tisdagen den 6 december kl. 21.00.
 • Trailer: Fotbollsfamiljen
  0:36

  Trailer: Fotbollsfamiljen

  Inför EM 2016 har Kalla fakta gjort ett specialprogram om den osannolika härvan av mutor och korruption inom det mäktiga FIFA, det internationella fotbollsförbundet. Även UEFA, det europeiska fotbollsförbundet, är indraget genom dess före detta president, Michel Platini. Han stängdes av efter att ha mottagit en mångmiljonutbetalning.
 • Kalla fakta trailer: ”Stockholm – Bagdad”
  0:39

  Kalla fakta trailer: ”Stockholm – Bagdad”

  Kalla fakta berättar om en hittills okänd och hemlig motståndsrörelse som kämpar mot terrorister i svenska förorter. De känner en stor oro för utvecklingen här. Vi har också en exklusiv intervju med högt uppsatta personer inom den irakiska säkerhetspolisen. De varnar för konsekvenserna av vad de anser är brister i samarbetet med svenska SÄPO.
 • Trailer: Kalla fakta granskar jakten på pensionsspararnas pengar
  0:34

  Trailer: Kalla fakta granskar jakten på pensionsspararnas pengar

  Kalla fakta avslöjar hur företag utnyttjar unga i jakten på pensionsspararnas pengar. Bland annat söker reporter Sara Recabarren efter försvunna pensionspengar och Anette höll på att mista sina till en okänd fond.
 • Kalla fakta trailer: Inkassoföretagens ohederliga metoder
  0:33

  Kalla fakta trailer: Inkassoföretagens ohederliga metoder

  Kalla fakta granskar inkassobolagens metoder.
 • Kalla fakta trailer: Så hjälper taxichaufförer till med sexhandeln
  0:30

  Kalla fakta trailer: Så hjälper taxichaufförer till med sexhandeln

  Den ökända Malmskillnadsgatan i Stockholm är fortfarande ett nav i sexhandeln. Med hjälp av dold kamera kan Kalla Fakta avslöja hur ett av Sveriges största taxibolag blivit en del av prostitutionen, i det första programmet för våren 2016.
 • Svenska Umm Fidah startade en kvinnlig IS-brigad
  4:38

  Svenska Umm Fidah startade en kvinnlig IS-brigad

  Umm Fidah skrev i en hemlig facebook-grupp att hon ville starta en brigad för bara kvinnor eftersom de inte får träna tillsammans med de manliga soldaterna. Och det blev som Umm Fidah ville, idag har IS en kvinnobrigad. Uppskattningsvis består brigaden av mellan 60-70 kvinnor.
 • Systerdottern lämnade IS för Sverige
  1:41

  Systerdottern lämnade IS för Sverige

  ”Anna” gick från vanlig tonårstjej till radikal muslim i Syrien. För första gången berättar en svensk anhörig öppet om hur hennes systerdotter rekryterades till IS i Kalla fakta.

Granskning och fördjupning

Kalla Fakta

Se Kalla faktas skakande granskningar av politiker, företag och andra makthavare som påverkar vanliga svenskars vardag.

Till programmet
 • Kalla fakta EM-Special – Fotbollsfamiljen

  Kalla fakta granskar det internationella fotbollsförbundet Fifa och härvan av mutor och korruption. Även det europeiska fotbollsförbundet Uefa är indraget genom att dess före detta president stängdes av efter att ha mottagit mutor.
 • Kalla fakta del 5 - Stockholm - Bagdad

  Kalla fakta berättar om en hittills okänd och hemlig motståndsrörelse som kämpar mot terrorister i svenska förorter och de känner en stor oro för utvecklingen. Man har även intervjuat högt uppsatta personer inom den irakiska säkerhetspolisen.
 • Kalla fakta del 4 - Kvinnorna på Trängslet

  Kalla fakta avslöjar hur Migrationsverket ignorerar larm om övergrepp mot kvinnor och flickor på asylboendet Trängslet.
 • Kalla fakta del 3 - Pensionsbluffarna

  Kalla fakta avslöjar hur företag utnyttjar unga i jakten på pensionsspararnas pengar. Bland annat söker reporter Sara Recabarren efter försvunna pensionspengar och Anette höll på att mista sina till en okänd fond.
 • Kalla fakta del 2 - Pengajägarna

  Kalla fakta granskar inkassoföretagens ohederliga metoder. Stefan Jaldehult fick sin namnteckning förfalskad på ett delgivningskvitto från inkassoföretaget Lindorff och med hjälp av det falska intyget kunde Lindorff kräva honom på hundratusentals kronor.
 • Kalla fakta del 1 - Taxi Sex

  Kalla fakta avslöjar hur ett väletablerat bolag blivit en av de enskilt största aktörerna på Malmskillnadsgatan i Stockholm där den illegala sexhandeln bedrivs.