Nyheterna Luleå

Nyheterna Luleå

Senaste nytt från TV4:s lokala station.

Senaste klippen

 • Många brister i skolornas ventilation
  1:44

  Många brister i skolornas ventilation

  Mer än hälften av länets skolor får anmärkningar när det gäller de obligatoriska ventilationskontrollerna. Oftast handlar det om smuts i ventilationen och från astma och allergiföreningen höjs nu röster om att ventilationskontrollerna ska ske oftare:
 • Flygvapnet svarar på kritiken
  1:32

  Flygvapnet svarar på kritiken

  Ledningen på F21 menar att man inte har tillräckliga medel för en lönehöjning till sina flygtekniker. Teknikerna är missnöjda med hur försvarsmakten har tagit hand om sina anställda och det har som vi tidigare berättat lett till att många tekniker sagt upp sig. Något som kan innebära att jas-plan tvingas stå kvar på marken.
 • Teknikerbrist för JAS-plan
  1:27

  Teknikerbrist för JAS-plan

  Många flygtekniker på F21 väljer att söka sig till privata arbetsgivare. Nästan var femte teknikertjänst är vakant bara i Luleå och Officersförbundet menar nu att JAS-plan riskerar att bli fast på marken på grund av personalbrist.

Visar 3 av 3

Vi tror du gillar

 • Nyheterna

  TV4 Nyheterna ger dig det allra senaste och viktigaste från Sverige och världen. Här hittar du direktsändningar, program och klipp.
 • Castens hörna

  TV4:s VD Casten Almqvist bjuder in kollegor och konkurrenter för att diskutera de mest brännande ämnena i TV- och mediabranschen.
 • Korrarna

  Programmet följer utrikeskorrespondenterna Rolf Porseryd, Elisabet Frerot, Anna Herdenstam och Stefan Borg när de reser och rapporterar från krig, katastrofer och konflikter världen över.
 • Ekonomi

  Ekonominyheter från TV4.

Granskning och fördjupning

Kalla Fakta

Se Kalla faktas skakande granskningar av politiker, företag och andra makthavare som påverkar vanliga svenskars vardag.

Till programmet
 • Kalla fakta EM-Special – Fotbollsfamiljen

  Kalla fakta granskar det internationella fotbollsförbundet Fifa och härvan av mutor och korruption. Även det europeiska fotbollsförbundet Uefa är indraget genom att dess före detta president stängdes av efter att ha mottagit mutor.
 • Kalla fakta del 5 - Stockholm - Bagdad

  Kalla fakta berättar om en hittills okänd och hemlig motståndsrörelse som kämpar mot terrorister i svenska förorter och de känner en stor oro för utvecklingen. Man har även intervjuat högt uppsatta personer inom den irakiska säkerhetspolisen.
 • Kalla fakta del 4 - Kvinnorna på Trängslet

  Kalla fakta avslöjar hur Migrationsverket ignorerar larm om övergrepp mot kvinnor och flickor på asylboendet Trängslet.
 • Kalla fakta del 3 - Pensionsbluffarna

  Kalla fakta avslöjar hur företag utnyttjar unga i jakten på pensionsspararnas pengar. Bland annat söker reporter Sara Recabarren efter försvunna pensionspengar och Anette höll på att mista sina till en okänd fond.
 • Kalla fakta del 2 - Pengajägarna

  Kalla fakta granskar inkassoföretagens ohederliga metoder. Stefan Jaldehult fick sin namnteckning förfalskad på ett delgivningskvitto från inkassoföretaget Lindorff och med hjälp av det falska intyget kunde Lindorff kräva honom på hundratusentals kronor.
 • Kalla fakta del 1 - Taxi Sex

  Kalla fakta avslöjar hur ett väletablerat bolag blivit en av de enskilt största aktörerna på Malmskillnadsgatan i Stockholm där den illegala sexhandeln bedrivs.