Nyheterna Umeå

Nyheterna Umeå

Senaste nytt från TV4:s lokala station.

Klipp

 • Parfymfri dag för att medvetandegöra kemikalie-överkänslighet
  1:22

  Parfymfri dag för att medvetandegöra kemikalie-överkänslighet

  Den 28 maj är det parfymfri dag! Det är handikapporganisationer i de nordiska länderna som med den här dagen vill uppmärksamma problemen som överdriven parfymering innebär, såväl för människor som är känsliga som för andra. Vi har träffat Gunilla Näsström som är doftöverkänslig.
 • Motorbloggen - RPB Racing Plast Burträsk
  12:10

  Motorbloggen - RPB Racing Plast Burträsk

  Motorbloggen träffar entusiasten Thomas Lundström som berättar om racingtrion som under mitten på 60-talet skrev historia i det lilla samhället Burträsk, när de grundade RPB - Racing Plast Burträsk.
 • Pappor dåliga på att vabba
  0:59

  Pappor dåliga på att vabba

  Den tid som kvinnor lägger på bland annat föräldraledighet och vård av barn, motsvarar 150 000 jobb, enligt en ny rapport från LO. Männen i Västerbotten har blivit bättre på att ta ut sin del, men särskilt när det gäller vård av sjuka barn, går förändringen långsamt.
 • Uppröjningsarbetet efter stormen har börjat
  1:20

  Uppröjningsarbetet efter stormen har börjat

  Uppröjningsarbetet efter stormen Hilde har kommit igång och det är många skogsägare som själva vill ta vara på sin stormfällda skog. Men nu varnar Norra Skogsägarna för att på egen hand ge sig ut i skogen och såga, eftersom de är förenat med livsfara.
 • Hög ljudnivå i skolor kan orsaka sämre betyg
  1:28

  Hög ljudnivå i skolor kan orsaka sämre betyg

  Nästan hälften av eleverna i årskurs 7-9 tycker att det är en störande hög ljudnivå under lektionstid, detta enligt Skolverket. Och ny forskning visar att dålig ljudmiljö faktiskt kan göra att eleverna får sämre betyg.

Visar 5 av 5

Vi tror du gillar

 • Nyheterna

  TV4 Nyheterna ger dig det allra senaste och viktigaste från Sverige och världen. Här hittar du direktsändningar, program och klipp.
 • Castens hörna

  TV4:s VD Casten Almqvist bjuder in kollegor och konkurrenter för att diskutera de mest brännande ämnena i TV- och mediabranschen.
 • Korrarna

  Programmet följer utrikeskorrespondenterna Rolf Porseryd, Elisabet Frerot, Anna Herdenstam och Stefan Borg när de reser och rapporterar från krig, katastrofer och konflikter världen över.
 • Ekonomi

  Ekonominyheter från TV4.

Granskning och fördjupning

Kalla Fakta

Se Kalla faktas skakande granskningar av politiker, företag och andra makthavare som påverkar vanliga svenskars vardag.

Till programmet
 • Kalla fakta EM-Special – Fotbollsfamiljen

  Kalla fakta granskar det internationella fotbollsförbundet Fifa och härvan av mutor och korruption. Även det europeiska fotbollsförbundet Uefa är indraget genom att dess före detta president stängdes av efter att ha mottagit mutor.
 • Kalla fakta del 5 - Stockholm - Bagdad

  Kalla fakta berättar om en hittills okänd och hemlig motståndsrörelse som kämpar mot terrorister i svenska förorter och de känner en stor oro för utvecklingen. Man har även intervjuat högt uppsatta personer inom den irakiska säkerhetspolisen.
 • Kalla fakta del 4 - Kvinnorna på Trängslet

  Kalla fakta avslöjar hur Migrationsverket ignorerar larm om övergrepp mot kvinnor och flickor på asylboendet Trängslet.
 • Kalla fakta del 3 - Pensionsbluffarna

  Kalla fakta avslöjar hur företag utnyttjar unga i jakten på pensionsspararnas pengar. Bland annat söker reporter Sara Recabarren efter försvunna pensionspengar och Anette höll på att mista sina till en okänd fond.
 • Kalla fakta del 2 - Pengajägarna

  Kalla fakta granskar inkassoföretagens ohederliga metoder. Stefan Jaldehult fick sin namnteckning förfalskad på ett delgivningskvitto från inkassoföretaget Lindorff och med hjälp av det falska intyget kunde Lindorff kräva honom på hundratusentals kronor.
 • Kalla fakta del 1 - Taxi Sex

  Kalla fakta avslöjar hur ett väletablerat bolag blivit en av de enskilt största aktörerna på Malmskillnadsgatan i Stockholm där den illegala sexhandeln bedrivs.