Nyheterna

Nyheterna

TV4Nyheterna ger dig det allra senaste och viktigaste från Sverige och världen. Här hittar du direktsändningar, program och klipp.

Fler nyheter hittar du på tv4.se

Live

Visar 3 av 3

Klipp

 • Största räddningsaktionen hittills
  1:02

  Största räddningsaktionen hittills

  Mellan sex- och sjutusen människor har de senaste två dygnen räddats i Medelhavet utanför den libyska kusten. Enligt den italienska kustbevakningen är det en av de största räddningsinsatserna hittills.
 • Elever gillar mobilförbud
  0:45

  Elever gillar mobilförbud

  Det blir allt vanligare att grundskolor inför förbud mot mobiltelefoner under lektionstid. Och många elever ger tummen upp för förbudet, det visar en ny undersökning.
 • Sveriges nationella försvar får hjälp av Finland
  1:11

  Sveriges nationella försvar får hjälp av Finland

  Finskt stridsflyg kommer nu att öva på att försvara Sverige. På torsdag startar svenska flygvapnets stora nationella övning, och den här gången deltar alltså finska stridsflygplan.
 • Ur arkivet: Här bildas Alliansen - alla vill bli statsminister
  1:48

  Ur arkivet: Här bildas Alliansen - alla vill bli statsminister

  Den 30 augusti 2004 lanserade de fyra borgerliga partiledarna Fredrik Reinfeldt, Lars Leijonborg, Maud Olofsson och Göran Hägglund Allians för Sverige, som senare blev Alliansen. Och så här såg det ut då.
 • Succé för landets badparker i sommar
  1:19

  Succé för landets badparker i sommar

  Den här sommaren har varit en succé för landets badparker. En rundringning Ekonominyheterna gjort visar att flera av Sveriges största badparker ökat antalet besök rejält jämfört med förra året.
 • Spel som del i skolundervisning eller inte
  2:14

  Spel som del i skolundervisning eller inte

  Mobilspelet Pokemon Go har nått stor popularitet i världen och i Sverige till vissas förtjusning och andras förtret. Nu när skolorna har börjat har spelandet nått klassrummen och skolgården och det är upp till lärare och rektorer att hitta ett sätt att förhålla sig till spelet. Och åsikterna går isär.
 • Italienska bönder oroade för sina djurs överlevnad
  0:31

  Italienska bönder oroade för sina djurs överlevnad

  Flera bönder i det jordbävningsdrabbade området i Italien oroar sig för hur deras boskap ska överleva när både el- och vattenförsörjningen förstörts.
 • Minst 60 döda vid självmordsattack i Jemen
  1:07

  Minst 60 döda vid självmordsattack i Jemen

  I Jemen har idag minst 60 människor mist livet och över 70 skadats efter en självmordsattack i hamnstaden Aden. Terrorgruppen IS säger sig ligga bakom dådet som är ett av de värsta på mycket länge i det krigshärjade landet.

Nyheterna

Granskning och fördjupning

Kalla Fakta

Se Kalla faktas skakande granskningar av politiker, företag och andra makthavare som påverkar vanliga svenskars vardag.

Till programmet
 • Kalla fakta EM-Special – Fotbollsfamiljen

  Kalla fakta granskar det internationella fotbollsförbundet Fifa och härvan av mutor och korruption. Även det europeiska fotbollsförbundet Uefa är indraget genom att dess före detta president stängdes av efter att ha mottagit mutor.
 • Kalla fakta del 5 - Stockholm - Bagdad

  Kalla fakta berättar om en hittills okänd och hemlig motståndsrörelse som kämpar mot terrorister i svenska förorter och de känner en stor oro för utvecklingen. Man har även intervjuat högt uppsatta personer inom den irakiska säkerhetspolisen.
 • Kalla fakta del 4 - Kvinnorna på Trängslet

  Kalla fakta avslöjar hur Migrationsverket ignorerar larm om övergrepp mot kvinnor och flickor på asylboendet Trängslet.
 • Kalla fakta del 3 - Pensionsbluffarna

  Kalla fakta avslöjar hur företag utnyttjar unga i jakten på pensionsspararnas pengar. Bland annat söker reporter Sara Recabarren efter försvunna pensionspengar och Anette höll på att mista sina till en okänd fond.
 • Kalla fakta del 2 - Pengajägarna

  Kalla fakta granskar inkassoföretagens ohederliga metoder. Stefan Jaldehult fick sin namnteckning förfalskad på ett delgivningskvitto från inkassoföretaget Lindorff och med hjälp av det falska intyget kunde Lindorff kräva honom på hundratusentals kronor.
 • Kalla fakta del 1 - Taxi Sex

  Kalla fakta avslöjar hur ett väletablerat bolag blivit en av de enskilt största aktörerna på Malmskillnadsgatan i Stockholm där den illegala sexhandeln bedrivs.