Nyheterna

Nyheterna

TV4Nyheterna ger dig det allra senaste och viktigaste från Sverige och världen. Här hittar du direktsändningar, program och klipp.

Fler nyheter hittar du på tv4.se

Live

Visar 3 av 3

Klipp

 • Ny kritik mot Dan Eliasson
  1:38

  Ny kritik mot Dan Eliasson

  Missnöjet mot rikspolischefen Dan Eliasson fortsätter att växa. Enligt uppgifter idag fick polisledningen själv vara med och påverka den oberoende granskningen av den nya polisorganisationen. Det har lett till ny, kraftig kritik.
 • Gamla spel populära igen
  1:10

  Gamla spel populära igen

  Den svenska spelbranschen är en internationell kassako och här i Sverige säljs det nästan tre miljoner spel varje år. Men nya spel i all ära - de gamla klassikerna är fortfarande populära. Emil Hellerud besökte retrospelmässan i Västerås.
 • Vädjan från fängslad svensk-etiopisk läkare
  1:44

  Vädjan från fängslad svensk-etiopisk läkare

  I ett brev som i dag lämnades till nyhetsbyrån TT beskriver den svensk-etiopiske läkaren Fikru Maru sin desperata situation. Han har varit frihetsberövad i tre och ett halvt år, åtalad för att inte ha uppmärksammat att en regeringskontakt kunde vara korrupt. Nyheterna har träffat den svenska akutläkaren som nyligen besökt lungsjuke Fikru Maru i Addis Abeba.
 • Wallström: "Läget är mycket allvarligt"
  3:41

  Wallström: "Läget är mycket allvarligt"

  Ryssland planerar att trappa upp flygangreppen i Syrien. Samtidigt finns knappt någon sjukvård kvar i Aleppo och det lilla som finns bombas sönder och samman. Sjukvårdspersonal och patienter blev instängda i rasmassorna efter att Aleppos tredje största sjukhus bombats för andra gången på tre dagar. Utrikesminister Margot Wallström kräver nu att det internationella samfundet reagerar.
 • Vindkraftsdriven motorcykel tog niondeklassare till Sydkorea
  2:02

  Vindkraftsdriven motorcykel tog niondeklassare till Sydkorea

  Bygg ett vindkraftsdrivet fordon och vinn en resa, så löd uppdraget. Niondeklassarna Linus och William uppfann en smart motorcykel och är snart på väg till Sydkorea.
 • GW sågar polisens omorganisation: Feltänkt från början
  1:57

  GW sågar polisens omorganisation: Feltänkt från början

  Polisprofessorn Leif GW Persson sällar sig till kritikerna av polisens nya organisation.
 • Pokemonjägare portas från kyrkogård
  1:44

  Pokemonjägare portas från kyrkogård

  Samuel Reinus har Pokémon go som sin favoritsysselsättning. Den lokala kyrkan är det bästa stället i jakten på pokémons, men det blev för mycket spring på kyrkogården så nu har kyrkoledningen satt upp skyltar i hopp om att lugn ska infinna sig igen.
 • Inspelning visar: Kerry vill attackera Assad
  1 min

  Inspelning visar: Kerry vill attackera Assad

  USA:s utrikesminister Kerry säger att han förlorat kampen inom sin egen regering när det gäller möjligheten att använda militärt våld mot Syriens regim. Tidningen New York Times har kommit över en ljudinspelning från ett möte i samband med FN:s generalförsamling för en vecka sedan där Kerry säger att bara ett fåtal i den amerikanska regeringen delar hans åsikt.

Nyheterna

Granskning och fördjupning

Kalla Fakta

Se Kalla faktas skakande granskningar av politiker, företag och andra makthavare som påverkar vanliga svenskars vardag.

Till programmet
 • Kalla fakta EM-Special – Fotbollsfamiljen

  Kalla fakta granskar det internationella fotbollsförbundet Fifa och härvan av mutor och korruption. Även det europeiska fotbollsförbundet Uefa är indraget genom att dess före detta president stängdes av efter att ha mottagit mutor.
 • Kalla fakta del 5 - Stockholm - Bagdad

  Kalla fakta berättar om en hittills okänd och hemlig motståndsrörelse som kämpar mot terrorister i svenska förorter och de känner en stor oro för utvecklingen. Man har även intervjuat högt uppsatta personer inom den irakiska säkerhetspolisen.
 • Kalla fakta del 4 - Kvinnorna på Trängslet

  Kalla fakta avslöjar hur Migrationsverket ignorerar larm om övergrepp mot kvinnor och flickor på asylboendet Trängslet.
 • Kalla fakta del 3 - Pensionsbluffarna

  Kalla fakta avslöjar hur företag utnyttjar unga i jakten på pensionsspararnas pengar. Bland annat söker reporter Sara Recabarren efter försvunna pensionspengar och Anette höll på att mista sina till en okänd fond.
 • Kalla fakta del 2 - Pengajägarna

  Kalla fakta granskar inkassoföretagens ohederliga metoder. Stefan Jaldehult fick sin namnteckning förfalskad på ett delgivningskvitto från inkassoföretaget Lindorff och med hjälp av det falska intyget kunde Lindorff kräva honom på hundratusentals kronor.
 • Kalla fakta del 1 - Taxi Sex

  Kalla fakta avslöjar hur ett väletablerat bolag blivit en av de enskilt största aktörerna på Malmskillnadsgatan i Stockholm där den illegala sexhandeln bedrivs.