Nyheterna

Nyheterna

TV4Nyheterna ger dig det allra senaste och viktigaste från Sverige och världen. Här hittar du direktsändningar, program och klipp.

Fler nyheter hittar du på tv4.se

Live

Visar 3 av 3

Klipp

 • Svårt för asylsökande att lämna blod
  1:55

  Svårt för asylsökande att lämna blod

  Antalet blodgivare i 18 länder, däribland Sverige, har minskat med en tredjedel de senaste tio åren. Just nu pågår den globala kampanjen ”Missing type” för att få fler att ge blod. Men Kamal Mohamad, asylsökande från Irak, får inte lämna blod eftersom reglerna kräver att givaren har svenskt personnummer och kan prata svenska.
 • Ett steg närmre ett första steg på Mars
  0:38

  Ett steg närmre ett första steg på Mars

  På Hawaii har ett experiment nu avslutats vars uppgift var att simulera en resa till planeten Mars. Sex forskare har i ett år suttit inneslutna i en modell av en rymdkapsel.
 • Över 700 räddade på Medelhavet
  0:29

  Över 700 räddade på Medelhavet

  Ett spanskt sjöräddningsfartyg kunde på söndagen rädda över 700 personer utanför den libyska kusten. Det handlade om minst sju mindre båtar som flyktingsmugglare hade packat med människor från länder i Mellanöstern och Afrika.
 • Farc bekräftar historisk vapenvila
  1:05

  Farc bekräftar historisk vapenvila

  Ytterligare ett steg mot fred har tagits i inbördeskriget i Colombia. Den största gerillagruppen Farc bekräftar nu den utlysta vapenvilan. I över 50 år har gerillan fört krig mot den colombianska staten.
 • Farliga kemikalier vanliga i hemmet
  0:58

  Farliga kemikalier vanliga i hemmet

  Hälften av de plastvaror som vi har i våra hem innehåller farliga kemikalier. Det visar en utredning som gjorts av Kemikalieinspektionen. Bland annat hittade man gifter i barnvagnstillbehör och träningsutrustning skriver Svenska Dagbladet.
 • Över 300 renar döda i blixtnedslag
  0:58

  Över 300 renar döda i blixtnedslag

  Det har varit dramatiskt väder både i Norge och över sydligaste Sverige idag, med regn och åska. En person vårdas med livshotande skador efter en båtolycka söder om Skåne.
 • Prostatacancer ökar
  2:11

  Prostatacancer ökar

  Allt fler män drabbas av prostatacancer. För första gången har antalet fall varit fler än 10 000 personer, två år i rad. En av dem som drabbats är den tidigare generalsekreterare för Röda Korset Peter Örn. Nu har har skrivit en bok som handlar om hur han blev sjuk - och så småningom frisk.
 • Syrien, EU-säkerhetsråd och byggfusk i Italien
  1:44

  Syrien, EU-säkerhetsråd och byggfusk i Italien

  Turkiska marktrupper in i Syrien, förslag om att EU inrättar ett säkerhetsråd och byggfusk misstänks ligga bakom de omfattande rasen vid jordbävningen i Italien i veckan.

Nyheterna

Granskning och fördjupning

Kalla Fakta

Se Kalla faktas skakande granskningar av politiker, företag och andra makthavare som påverkar vanliga svenskars vardag.

Till programmet
 • Kalla fakta EM-Special – Fotbollsfamiljen

  Kalla fakta granskar det internationella fotbollsförbundet Fifa och härvan av mutor och korruption. Även det europeiska fotbollsförbundet Uefa är indraget genom att dess före detta president stängdes av efter att ha mottagit mutor.
 • Kalla fakta del 5 - Stockholm - Bagdad

  Kalla fakta berättar om en hittills okänd och hemlig motståndsrörelse som kämpar mot terrorister i svenska förorter och de känner en stor oro för utvecklingen. Man har även intervjuat högt uppsatta personer inom den irakiska säkerhetspolisen.
 • Kalla fakta del 4 - Kvinnorna på Trängslet

  Kalla fakta avslöjar hur Migrationsverket ignorerar larm om övergrepp mot kvinnor och flickor på asylboendet Trängslet.
 • Kalla fakta del 3 - Pensionsbluffarna

  Kalla fakta avslöjar hur företag utnyttjar unga i jakten på pensionsspararnas pengar. Bland annat söker reporter Sara Recabarren efter försvunna pensionspengar och Anette höll på att mista sina till en okänd fond.
 • Kalla fakta del 2 - Pengajägarna

  Kalla fakta granskar inkassoföretagens ohederliga metoder. Stefan Jaldehult fick sin namnteckning förfalskad på ett delgivningskvitto från inkassoföretaget Lindorff och med hjälp av det falska intyget kunde Lindorff kräva honom på hundratusentals kronor.
 • Kalla fakta del 1 - Taxi Sex

  Kalla fakta avslöjar hur ett väletablerat bolag blivit en av de enskilt största aktörerna på Malmskillnadsgatan i Stockholm där den illegala sexhandeln bedrivs.