Nyheterna

Nyheterna

TV4Nyheterna ger dig det allra senaste och viktigaste från Sverige och världen. Här hittar du direktsändningar, program och klipp.

Fler nyheter hittar du på tv4.se

Live

Visar 3 av 3

Klipp

 • FN:s oväntade ambassadör väcker känslor
  2:56

  FN:s oväntade ambassadör väcker känslor

  FN har utsett seriefiguren Wonder Woman till hedersambassadör för arbetet med att stärka kvinnors och flickors makt över sina egna liv, vilket väcker protester i de egna leden.
 • Förkylningsvirus kan hämma cancer
  0:28

  Förkylningsvirus kan hämma cancer

  Förkylningsvirus ser ut att kunna hämma cancertumörer. Det visar ny forskning från Akademiska sjukhuset i Uppsala där man har har behandlat en cancerpatient med ett modifierat och specialdesignat förkylningsvirus. Det skriver Uppsala nya tidning. När viruset injiceras i pulsådrorna tycks det attackera tumörcellerna och väcka kroppens immunförsvar. Försöket bedöms så lovande att man nu vill gå vidare och testa metoden på fler patienter.
 • Brist på polishundar i polisregion Syd
  0:21

  Brist på polishundar i polisregion Syd

  Finns endast 39 polishundar, istället för de 71 som det ska finnas, skriver Polistidningen.
 • Rekordmånga hemlösa
  1:03

  Rekordmånga hemlösa

  Det växande antalet hemlösa i spåren av flyktingsituationen ser ut att knäcka många kommuners budgetar. Antalet hemlösa har ökat markant och många riskerar nu att behöva bo på gatan i vinter. Och att trycket är stort märks tydligast i Malmö där kostnaderna för hemlösheten nått alarmerande nivåer.
 • Elavbrott störst problem i norr
  1:22

  Elavbrott störst problem i norr

  Trots stormar och stora väderomslag så har antalet elavbrott minskat i Sverige de senaste åren. Det visar nya siffror från energimarknadsinspektionen. Men i norra Sverige är risken att drabbas fyra gånger större än i övriga landet och där är dessutom elavbrotten längre.
 • Turkiet kräver militär roll i Mosul
  1 min

  Turkiet kräver militär roll i Mosul

  Turkiet kräver nu en militär roll i den pågående operationen för att erövra staden Mosul från terrorgruppen IS. Den irakiska regeringen har kraftfullt motsatt sig en inblandning från Ankaras sida. Men turkiet insisterar nu på att få medverka.
 • Offren för skolattacken hedrades
  1:19

  Offren för skolattacken hedrades

  Ett år efter attacken på Kronans skola i Trollhättan där tre personer dödades av en unga man med svärd hölls ikväll en manifestation mot rasism och våld och för alla människors lika värde.
 • "Värdigt, respektfullt och vackert"
  1:35

  "Värdigt, respektfullt och vackert"

  TV4Nyheternas Peter Lindgren på plats på lördagens manifestation i Trollhättan - ett år efter det brutala dådet på skolan Kronan.

Nyheterna

Granskning och fördjupning

Kalla Fakta

Se Kalla faktas skakande granskningar av politiker, företag och andra makthavare som påverkar vanliga svenskars vardag.

Till programmet
 • Kalla fakta EM-Special – Fotbollsfamiljen

  Kalla fakta granskar det internationella fotbollsförbundet Fifa och härvan av mutor och korruption. Även det europeiska fotbollsförbundet Uefa är indraget genom att dess före detta president stängdes av efter att ha mottagit mutor.
 • Kalla fakta del 5 - Stockholm - Bagdad

  Kalla fakta berättar om en hittills okänd och hemlig motståndsrörelse som kämpar mot terrorister i svenska förorter och de känner en stor oro för utvecklingen. Man har även intervjuat högt uppsatta personer inom den irakiska säkerhetspolisen.
 • Kalla fakta del 4 - Kvinnorna på Trängslet

  Kalla fakta avslöjar hur Migrationsverket ignorerar larm om övergrepp mot kvinnor och flickor på asylboendet Trängslet.
 • Kalla fakta del 3 - Pensionsbluffarna

  Kalla fakta avslöjar hur företag utnyttjar unga i jakten på pensionsspararnas pengar. Bland annat söker reporter Sara Recabarren efter försvunna pensionspengar och Anette höll på att mista sina till en okänd fond.
 • Kalla fakta del 2 - Pengajägarna

  Kalla fakta granskar inkassoföretagens ohederliga metoder. Stefan Jaldehult fick sin namnteckning förfalskad på ett delgivningskvitto från inkassoföretaget Lindorff och med hjälp av det falska intyget kunde Lindorff kräva honom på hundratusentals kronor.
 • Kalla fakta del 1 - Taxi Sex

  Kalla fakta avslöjar hur ett väletablerat bolag blivit en av de enskilt största aktörerna på Malmskillnadsgatan i Stockholm där den illegala sexhandeln bedrivs.