Nyheterna

Nyheterna

TV4Nyheterna ger dig det allra senaste och viktigaste från Sverige och världen. Här hittar du direktsändningar, program och klipp.

Live

Visar 3 av 3

Klipp

 • Storbeslag på kokain
  1:03

  Storbeslag på kokain

  Tullen i Bulgarien visar stolt upp sitt senaste storfynd. Kokain till ett värde av nästan 25 miljoner kronor hittades gömda i en lastbil vid en gränskontroll.
 • PPM-bolaget Fondeum kan slängas ut från premiepensionsystemet.
  1:43

  PPM-bolaget Fondeum kan slängas ut från premiepensionsystemet.

  Efter TV4 Nyheternas avslöjande förra veckan att Fondeums grundare stod bakom polisanmälda Lundstedt Fond och Finans, har bolagets betalningsagent sagt upp avtalet.
 • Lång väntan på beslut för asylsökande Nour
  2:12

  Lång väntan på beslut för asylsökande Nour

  Den mycket långa handläggningstiden för asylsökande väntas stiga ytterligare, till 15 månader, enligt en ny prognos från Migrationsverket. 21 åriga Nour är en av dem som inte vet om hon får stanna eller inte.
 • Civila flyr undan Mosul-offensiv
  5:02

  Civila flyr undan Mosul-offensiv

  Offensiven för att befria Iraks näst största stad Mosul är inne på den andra veckan. Öster om staden märks början på de flyktingströmmar som många varnat för. Upp emot en miiljon civila kan tvingas fly området.
 • Världens mest ledsna isbjörn mår allt sämre
  1:01

  Världens mest ledsna isbjörn mår allt sämre

  Behandlingen av björnen Pizza som hålls i en liten bur i ett shoppingcenter i Guangzhou i södra Kina har upprört många. Nu varnar djurrättsgruppen Humane Society för att Pizzas mental hälsa blir allt sämre.
 • Träning ger ledighet på företag i Umeå
  1:25

  Träning ger ledighet på företag i Umeå

  På ett internetbolag i Umeå erbjuds anställda att byta träningstid mot ledighet. Upp emot sex dagar per år kan en anställd få, utöver den vanliga semestern.
 • Malmövakter utreds för hets mot folkgrupp
  0:26

  Malmövakter utreds för hets mot folkgrupp

  I en sluten grupp på Facebook skrev fler ordningsvakter, som jobbar på restauranger i Malmö, rasistiska kommentarer om gäster. Nu utreder polisen om vakterna gjorts sig skyldiga till hets mot folkgrupp och Malmö stad ser dessutom över utskänkningstillstånden hos vakternas arbetsgivare.
 • Politiker vill inte ställa om klockan
  2:04

  Politiker vill inte ställa om klockan

  På söndag är det dags att ställa om klockan till vintertid men i år är det rekordmånga riksdagsledamöter som vill permanenta sommartiden. Tio motioner förspråkar just detta.

Nyheterna

Granskning och fördjupning

Kalla Fakta

Se Kalla faktas skakande granskningar av politiker, företag och andra makthavare som påverkar vanliga svenskars vardag.

Till programmet
 • Kalla fakta EM-Special – Fotbollsfamiljen

  Kalla fakta granskar det internationella fotbollsförbundet Fifa och härvan av mutor och korruption. Även det europeiska fotbollsförbundet Uefa är indraget genom att dess före detta president stängdes av efter att ha mottagit mutor.
 • Kalla fakta del 5 - Stockholm - Bagdad

  Kalla fakta berättar om en hittills okänd och hemlig motståndsrörelse som kämpar mot terrorister i svenska förorter och de känner en stor oro för utvecklingen. Man har även intervjuat högt uppsatta personer inom den irakiska säkerhetspolisen.
 • Kalla fakta del 4 - Kvinnorna på Trängslet

  Kalla fakta avslöjar hur Migrationsverket ignorerar larm om övergrepp mot kvinnor och flickor på asylboendet Trängslet.
 • Kalla fakta del 3 - Pensionsbluffarna

  Kalla fakta avslöjar hur företag utnyttjar unga i jakten på pensionsspararnas pengar. Bland annat söker reporter Sara Recabarren efter försvunna pensionspengar och Anette höll på att mista sina till en okänd fond.
 • Kalla fakta del 2 - Pengajägarna

  Kalla fakta granskar inkassoföretagens ohederliga metoder. Stefan Jaldehult fick sin namnteckning förfalskad på ett delgivningskvitto från inkassoföretaget Lindorff och med hjälp av det falska intyget kunde Lindorff kräva honom på hundratusentals kronor.
 • Kalla fakta del 1 - Taxi Sex

  Kalla fakta avslöjar hur ett väletablerat bolag blivit en av de enskilt största aktörerna på Malmskillnadsgatan i Stockholm där den illegala sexhandeln bedrivs.