Nyheterna

Nyheterna

TV4Nyheterna ger dig det allra senaste och viktigaste från Sverige och världen. Här hittar du direktsändningar, program och klipp.

Fler nyheter hittar du på tv4.se

Live

Visar 3 av 3

Klipp

 • Man ihjälskjuten i Årsta
  0:22

  Man ihjälskjuten i Årsta

  En man i 40-årsåldern sköts till döds utomhus i Årsta i södra Stockholm på tisdagskvällen Mannen ska ha varit vid liv när han hittades. En förundersökning om mord alternativt dråp är inledd
 • IS-ledare misstänks ha mördats
  1:04

  IS-ledare misstänks ha mördats

  En av IS högsta befälhavare uppges på tisdagen ha dödats i staden Aleppo i Syrien. Abu Muhammed al-Adnani ska, enligt IS egna uppgifter, ha dödats när han övervakade en militär operation i norra Syrien.
 • 12 år sedan Alliansen bildades
  4:17

  12 år sedan Alliansen bildades

  Idag är det exakt tolv år sedan som Alliansen bildades i Maud Olofssons hem i Högfors, en liten by med bara sju invånare. Mötet var startskottet för ett samarbete mellan de borgerliga partierna och två år senare vann de valet.
 • Minnesvärd inspirationsdag - av fel orsaker
  2:16

  Minnesvärd inspirationsdag - av fel orsaker

  Det som var tänkt att bli en härlig inspirationsdag för lärare i Luleå blev minnesvärd av helt fel orsaker. Tilltugg och campylobacter är bovarna i dramat och resultatet blev många sjuka lärare.
 • Prisbelönt film om flyktingar bortom ön Lampedusa
  2:31

  Prisbelönt film om flyktingar bortom ön Lampedusa

  Människorna på Lampedusa försöker leva sina liv som vanligt trots vetskapen om förfärligheterna en bit ut i havet från deras ö. De kontrasterna skildras i den prisbelönta dokumentären Bortom Lampedusa.
 • Göteborg kan få tunnelbana
  1:31

  Göteborg kan få tunnelbana

  Göteborg kan bli Sveriges andra stad som får tunnelbana. Idag beslutades att möjligheten återigen ska utredas.
 • Apple krävs på 123 miljarder kronor
  0:38

  Apple krävs på 123 miljarder kronor

  EU kräver Apple på svindlande 123 miljarder kronor i obetalda skatter. Det är Irland som gett det amerikanska dataföretaget en kraftig skatterabatt sedan början av 1990-talet.
 • Razzia ger bättre tryck i däcken
  1:44

  Razzia ger bättre tryck i däcken

  Den här veckan görs den årliga däckrazzian runt om i landet och redan efter två dagar konstaterar polisen att bilisterna slarvar. Med mönsterdjup och med att kolla lufttrycket. Maria J Holmgren konstaterar att det är trafikfarligt och dåligt för miljon.

Nyheterna

Granskning och fördjupning

Kalla Fakta

Se Kalla faktas skakande granskningar av politiker, företag och andra makthavare som påverkar vanliga svenskars vardag.

Till programmet
 • Kalla fakta EM-Special – Fotbollsfamiljen

  Kalla fakta granskar det internationella fotbollsförbundet Fifa och härvan av mutor och korruption. Även det europeiska fotbollsförbundet Uefa är indraget genom att dess före detta president stängdes av efter att ha mottagit mutor.
 • Kalla fakta del 5 - Stockholm - Bagdad

  Kalla fakta berättar om en hittills okänd och hemlig motståndsrörelse som kämpar mot terrorister i svenska förorter och de känner en stor oro för utvecklingen. Man har även intervjuat högt uppsatta personer inom den irakiska säkerhetspolisen.
 • Kalla fakta del 4 - Kvinnorna på Trängslet

  Kalla fakta avslöjar hur Migrationsverket ignorerar larm om övergrepp mot kvinnor och flickor på asylboendet Trängslet.
 • Kalla fakta del 3 - Pensionsbluffarna

  Kalla fakta avslöjar hur företag utnyttjar unga i jakten på pensionsspararnas pengar. Bland annat söker reporter Sara Recabarren efter försvunna pensionspengar och Anette höll på att mista sina till en okänd fond.
 • Kalla fakta del 2 - Pengajägarna

  Kalla fakta granskar inkassoföretagens ohederliga metoder. Stefan Jaldehult fick sin namnteckning förfalskad på ett delgivningskvitto från inkassoföretaget Lindorff och med hjälp av det falska intyget kunde Lindorff kräva honom på hundratusentals kronor.
 • Kalla fakta del 1 - Taxi Sex

  Kalla fakta avslöjar hur ett väletablerat bolag blivit en av de enskilt största aktörerna på Malmskillnadsgatan i Stockholm där den illegala sexhandeln bedrivs.