Nyheterna

Nyheterna

TV4Nyheterna ger dig det allra senaste och viktigaste från Sverige och världen. Här hittar du direktsändningar, program och klipp.

Fler nyheter hittar du på tv4.se

Live

Visar 3 av 3

Klipp

 • Färre bärplockare i år
  1:53

  Färre bärplockare i år

  Det är gott om bär i våra skogar. Men trots det så är det färre bärplockare än på många år. En av orsakerna är att priserna just nu ligger på mycket låga nivåer.
 • Hon vill väcka frågor om svenskhet - med mode
  2:24

  Hon vill väcka frågor om svenskhet - med mode

  Modeveckan pågår i Stockholm. Och en tydlig trend är att genom valet av kläder ta ställning och framföra budskap. Designern Ana Londono vill med klädmärket This is Sweden väcka frågor om rasism, identitet och svenskhet.
 • C vill tillåta grannar att sälja solel
  1:53

  C vill tillåta grannar att sälja solel

  Användningen av solenergi ökar, men Sverige ligger efter. Centerpariet vill sätta fart på utbyggnaden genom att låta villaägare sälja solenergi till sina grannar - utan att stora elbolag är inblandade.
 • "Nu har polisen nåt konkret" - Arbogakvinna och sambo gripna igen
  4:09

  "Nu har polisen nåt konkret" - Arbogakvinna och sambo gripna igen

  En 41-årig kvinna och hennes 18-åriga sambo har gripits misstänkta för mord och mordförsök på kvinnans föräldrar utanför Arboga. Det är andra gången paret grips i det uppmärksammade fallet. Hasse Aro, kriminalkommentator, om fallet.
 • Brasiliens president Dilma Rousseff avsatt
  1:27

  Brasiliens president Dilma Rousseff avsatt

  Dilma Rousseff fälldes av politikerna i senaten - hon anses ha brutit mot landets budgetlagar. Rouseff själv nekar till brott - men tvingas nu alltså bort från sin post.
 • Karolinska ber om ursäkt efter skandal
  3 min

  Karolinska ber om ursäkt efter skandal

  Patienterna var inte akut döende, det borde ha funnits forskningstillstånd och Karolinska sjukhusets chefer bär ett stort ansvar för att skandalkirurgen Paolo Macchiarini inte stoppades i tid. Idag presenterades den första större utredningen i stamcellskandalen, där de tre operationerna i Sverige och sjukhusets roll granskats. Karolinskas ledning lägger sig nu platt och ber de anhöriga om ursäkt, efter utredarens massiva kritik.
 • Brasiliens president Dilma Rousseff avsätts
  0:29

  Brasiliens president Dilma Rousseff avsätts

  Brasilianska senaten röstade för att avsätta president Dilma Rousseff. Hon skiljs därmed omedelbart och permanent från sitt uppdrag.
 • Värnplikten kan återinföras - för både män och kvinnor
  1:16

  Värnplikten kan återinföras - för både män och kvinnor

  Det föreslår regeringens utredare erfar TV4Nyheterna. Men eftersom behovet är litet just nu så kommer bara en mindre del av årskullarna på hundratusen personer att beröras, och inslaget av frivillighet kommer till stor del att vara kvar.

Nyheterna

Granskning och fördjupning

Kalla Fakta

Se Kalla faktas skakande granskningar av politiker, företag och andra makthavare som påverkar vanliga svenskars vardag.

Till programmet
 • Kalla fakta EM-Special – Fotbollsfamiljen

  Kalla fakta granskar det internationella fotbollsförbundet Fifa och härvan av mutor och korruption. Även det europeiska fotbollsförbundet Uefa är indraget genom att dess före detta president stängdes av efter att ha mottagit mutor.
 • Kalla fakta del 5 - Stockholm - Bagdad

  Kalla fakta berättar om en hittills okänd och hemlig motståndsrörelse som kämpar mot terrorister i svenska förorter och de känner en stor oro för utvecklingen. Man har även intervjuat högt uppsatta personer inom den irakiska säkerhetspolisen.
 • Kalla fakta del 4 - Kvinnorna på Trängslet

  Kalla fakta avslöjar hur Migrationsverket ignorerar larm om övergrepp mot kvinnor och flickor på asylboendet Trängslet.
 • Kalla fakta del 3 - Pensionsbluffarna

  Kalla fakta avslöjar hur företag utnyttjar unga i jakten på pensionsspararnas pengar. Bland annat söker reporter Sara Recabarren efter försvunna pensionspengar och Anette höll på att mista sina till en okänd fond.
 • Kalla fakta del 2 - Pengajägarna

  Kalla fakta granskar inkassoföretagens ohederliga metoder. Stefan Jaldehult fick sin namnteckning förfalskad på ett delgivningskvitto från inkassoföretaget Lindorff och med hjälp av det falska intyget kunde Lindorff kräva honom på hundratusentals kronor.
 • Kalla fakta del 1 - Taxi Sex

  Kalla fakta avslöjar hur ett väletablerat bolag blivit en av de enskilt största aktörerna på Malmskillnadsgatan i Stockholm där den illegala sexhandeln bedrivs.