Att vistas i skogen bra för hälsan

Längd:
1,35 min
I TV4 Play sedan:
29 nov 2015

Att vara ute i skogen gör att vi mår bättre och det minskar risken för allvarliga sjukdomar. Forskare har nu hittat anledningen till skogens helande effekt. Vissa hävdar att det idag är viktigare än någonsin tidigare att ge sig ut i naturen - och lämna den stressiga vardagen.

Tillgänglig:

Gratis: Mer än 100 dagar kvar. Premium: Mer än 100 dagar kvar.

Rättigheter:

Kan ses i hela världen

Om Nyheterna: TV4Nyheterna ger dig det allra senaste och viktigaste från Sverige och världen. Här hittar du direktsändningar, program och klipp.

Live

Visar 3 av 3

Klipp

 • Bostadsinbrotten minskar
  1:58

  Bostadsinbrotten minskar

  Bostadsinbrotten i Sverige minskar. Grannsamverkan tros ligga bakom utvecklingen men också polisens särskilda insatser mot de kringresande ligor som ofta ligger bakom inbrotten.
 • Svenskars flygresor påverkar klimatet mer än man tidigare trott
  0:30

  Svenskars flygresor påverkar klimatet mer än man tidigare trott

  Svenskarnas internationella flygresor påverkar klimatet betydligt mer än vad som tidigare varit känt. Enligt en rapport kan klimatpåverkan vara nästan fem gånger större än vad som rapporteras till FN och EU.
 • Allt fler drar tillbaka sin asylansökan
  0:46

  Allt fler drar tillbaka sin asylansökan

  Antalet asylsökande i Sverige som har dragit tillbaka sin ansökan har ökat kraftigt. Den nya strängare asyllagen tros vara en förklaring. Samtidigt väntas betydligt färre flyktingar till Tyskland i år - trots att kriget i Syrien fortsätter.
 • Jimmie Åkesson kräver garantipension för fattigpensionärer
  0:24

  Jimmie Åkesson kräver garantipension för fattigpensionärer

  Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson framförde idag nya krav på den regering som vill ha partiets stöd. Under sitt sommartal i Sölvesborg krävde han att garantipensionen för fattigpensionärerna höjs med närmare tio procent eller 800 kronor i månaden. Åkesson upprepade också att han vill bilda regering tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna.
 • Var femte minut stjäls en cykel i augusti
  1:35

  Var femte minut stjäls en cykel i augusti

  Det här är den månad på året då flest cyklar stjäls i Sverige - var femte minut blir någon av med sin cykel. Familjen Wahlberg i Norrköping blev av med åtta cyklar samma natt och polisen har inte mycket hopp om att hitta dem.
 • Bostadspriserna fortsätter att stiga
  2:54

  Bostadspriserna fortsätter att stiga

  Trots flera offensiva åtgärder så fortsätter utlåningen till bostäder att öka. Bara i juli, med mer än sju procent. Och bostadpriserna stiger i hela landet.
 • Långa köer när bro rasade efter krock
  0:42

  Långa köer när bro rasade efter krock

  En bro över en av Englands mest trafikerade motorvägar har rasat. Vägen fick stängas av i båda riktningar vilket orsakade långa köer.
 • Åkesson raljerade över Lööfs förslag
  2:33

  Åkesson raljerade över Lööfs förslag

  När Jimmie Åkesson sommartalade i Sölvesborg tog han bland annat upp Centerledaren Annie Lööfs förslag att stenkastare och bilbrännare ska få avtjäna sina straff inom polisen eller räddningstjänst. - Ska pedofiler få praktik på dagis också, sade partiledaren.

Nyheterna

Granskning och fördjupning

Kalla Fakta

Se Kalla faktas skakande granskningar av politiker, företag och andra makthavare som påverkar vanliga svenskars vardag.

Till programmet
 • Kalla fakta EM-Special – Fotbollsfamiljen

  Kalla fakta granskar det internationella fotbollsförbundet Fifa och härvan av mutor och korruption. Även det europeiska fotbollsförbundet Uefa är indraget genom att dess före detta president stängdes av efter att ha mottagit mutor.
 • Kalla fakta del 5 - Stockholm - Bagdad

  Kalla fakta berättar om en hittills okänd och hemlig motståndsrörelse som kämpar mot terrorister i svenska förorter och de känner en stor oro för utvecklingen. Man har även intervjuat högt uppsatta personer inom den irakiska säkerhetspolisen.
 • Kalla fakta del 4 - Kvinnorna på Trängslet

  Kalla fakta avslöjar hur Migrationsverket ignorerar larm om övergrepp mot kvinnor och flickor på asylboendet Trängslet.
 • Kalla fakta del 3 - Pensionsbluffarna

  Kalla fakta avslöjar hur företag utnyttjar unga i jakten på pensionsspararnas pengar. Bland annat söker reporter Sara Recabarren efter försvunna pensionspengar och Anette höll på att mista sina till en okänd fond.
 • Kalla fakta del 2 - Pengajägarna

  Kalla fakta granskar inkassoföretagens ohederliga metoder. Stefan Jaldehult fick sin namnteckning förfalskad på ett delgivningskvitto från inkassoföretaget Lindorff och med hjälp av det falska intyget kunde Lindorff kräva honom på hundratusentals kronor.
 • Kalla fakta del 1 - Taxi Sex

  Kalla fakta avslöjar hur ett väletablerat bolag blivit en av de enskilt största aktörerna på Malmskillnadsgatan i Stockholm där den illegala sexhandeln bedrivs.