Live

Visar 3 av 3

Klipp

 • Obama släpper Manning fri
  0:41

  Obama släpper Manning fri

  Den tidigare soldaten Bradley Manning, i dag med namnet Chelsea Manning, dömdes 2013 för bland annat spioneri, till 35 års fängelse. Det straffet kortas nu rejält när USA:s avgående presidenten Barack Obama gav beskedet att han kommer att släppas fri redan i år.
 • Skatteverkets digitala brevlåda kan leda till missade avdrag
  1:32

  Skatteverkets digitala brevlåda kan leda till missade avdrag

  Skatteverket lockar i år med skatteåterbäring redan till påsk om man skaffar sig en digital brevlåda före den 1 mars. Men kritiker varnar för att dom som nappar på erbjudandet, kommer att missa avdrag dom kanske har rätt till.
 • Här tvingas hästarna genom eld
  1:38

  Här tvingas hästarna genom eld

  17 januari varje år under vinterfestivalen i spanska San Bartolome de Pinares hedrar stadens invånare helgonet Antonius, djurens skyddshelgon, genom en tradition där man rider med hästar genom flera eldar längs gatorna.
 • Tillfälligt dieselförbud i Oslo idag
  1:47

  Tillfälligt dieselförbud i Oslo idag

  På grund av höga halter av luftföroreningar var det tillfälligt förbjudet att köra med dieselbilar i centrala Oslo idag. Även här i Sverige höjs röster för liknande förbud till stort förtret för alla som hakade dieselbilstrenden för några år sen.
 • Hård Brexit - besked idag
  7:10

  Hård Brexit - besked idag

  Idag kom beskedet från Storbritanniens premiärminister Theresa May- det blir en hård Brexit. Storbritannien lämnar EU:s inre marknad och accepterar ingen fri rörlighet över gränserna och EU-utträdet ska vara klart om två år.
 • Skarpa politiska reaktioner efter Kalla Fakta
  3:04

  Skarpa politiska reaktioner efter Kalla Fakta

  Och även från politiskt håll kommer nu skarpa reaktioner efter Kalla Faktas program. Liberalernas Jan Björklund kräver idag en lagskärpning för att tydligare markera att kommuner som inte hjälper våldsutsatta kvinnor tillräckligt ska kunna straffas ekonomiskt. Och ansvariga ministern är bekymrad, rapporterar Ulf Kristofferson.
 • Dålig hjälp för våldsutsatta kvinnor
  2:18

  Dålig hjälp för våldsutsatta kvinnor

  Reaktionerna är starka efter kvällens reportage i Kalla Fakta. De flesta kommuner hjälper inte kvinnor, som har utsatts för våld, med att hitta någonstans att bo. Lagen säger att de är skyldiga att göra det och enligt ROKS, organisationen som stödjer kvinnor, är det inte lagstiftningen som brister utan kommunerna som inte gör tillräckligt. Och det är ett stort problem.
 • Många döda när stridsflygplan bombade flyktingläger
  2:13

  Många döda när stridsflygplan bombade flyktingläger

  Bilderna från flyktinglägret i Nigeria är fruktansvärda. Minst 50 människor, kanske 120 civila och hjälparbetare dödades när Nigerias flygvapen attackerade lägret. De trodde att de bombade terrorgruppen Boko Haram. Vi vill varna för bilderna.

Nyheterna

Halvtid - partiledardueller

Visar 6 av 6

Partiledardueller - klipp