Doktorn avlivar myter om förkylningar

Längd:
18,16 min
I TV4 Play sedan:
19 feb 2013

Doktor Mikael Sandström svarar på fler frågor om feber, snuva och halsont.

Tillgänglig:

Gratis: Mer än 100 dagar kvar. Premium: Mer än 100 dagar kvar.

Rättigheter:

Kan ses i hela världen

Om Nyhetsmorgon: Börja dagen med Nyhetsmorgon! Under varje morgon, hela veckan, alla dagar året om, bjuds det på det senaste från nyhets -och nöjesvärlden. Låt oss guida dig igenom det mest aktuella just nu!

Senaste klippen

 • Hur får jag tillbaka sexlusten?
  1:39

  Hur får jag tillbaka sexlusten?

  Min sambo har ingen sexlust – vad ska jag göra? Och går det att få ökad sexlust även om man tar antidepressiva medel? Doktor Mikael svarar på tittarnas frågor om sex.
 • De vågade lämna allt – för att surfa
  7:23

  De vågade lämna allt – för att surfa

  "Jag ångrar bara de dagar jag inte surfat". Peter Sahlberg och Jens Holmer lämnade Sverige och sina vanliga jobb för att göra surfingen till sin livsstil. I dag jobbar de heltid med sitt företag Surfakademin och har lärt mer än 10 000 människor att surfa. Här berättar de om hur det är att våga leva drömmen...
 • Snyggt! Peter och Tilde lär sig surfa
  3:19

  Snyggt! Peter och Tilde lär sig surfa

  Tilde tvekar på om hon kan lära sig surfa - men Peter satsar fullt ut och får rejält med beröm. Peter Sahlberg och Jens Holmer har lärt över 10 000 människor att surfa - så här går det för våra progamledare.
 • Så fixar du perfekta julfrisyren!
  5:21

  Så fixar du perfekta julfrisyren!

  Julfester, julbord och glöggmingel – då gäller det att vara fin i håret. Frisören Hillewi Gottrifdsson tipsar om enkla festuppsättningar i december.
 • ”Därför är vi Arga Flickor”
  8:24

  ”Därför är vi Arga Flickor”

  Wendy och Nora gör succé med podden Arga Flickor – där de pratar om vardagsrasism. ”Vi använder ilskan till något produktivt”.
 • Trissvinnaren reser mot värmen
  1:52

  Trissvinnaren reser mot värmen

  Målaren Håkan Jansson ska ta med familjen till Thailand - och pengarna blir inget problem!
 • När sexet blir osexigt
  6:01

  När sexet blir osexigt

  Doktor Mikael berättar om de vanligaste orsakerna som gör att sex istället för skönt blir något stressfyllt och pressande.
 • Så ger man barnet jävlar anamma!
  5:46

  Så ger man barnet jävlar anamma!

  Ny forskning visar att egenskapen ”jävlar anamma” är viktig vid barns inlärning. Torkel Klingberg, professor i kognitiv neurovetenskap berättar hur barns inlärning kan underlättas.

Granskning och fördjupning

Kalla Fakta

Se Kalla faktas skakande granskningar av politiker, företag och andra makthavare som påverkar vanliga svenskars vardag.

Till programmet
 • Kalla fakta EM-Special – Fotbollsfamiljen

  Kalla fakta granskar det internationella fotbollsförbundet Fifa och härvan av mutor och korruption. Även det europeiska fotbollsförbundet Uefa är indraget genom att dess före detta president stängdes av efter att ha mottagit mutor.
 • Kalla fakta del 5 - Stockholm - Bagdad

  Kalla fakta berättar om en hittills okänd och hemlig motståndsrörelse som kämpar mot terrorister i svenska förorter och de känner en stor oro för utvecklingen. Man har även intervjuat högt uppsatta personer inom den irakiska säkerhetspolisen.
 • Kalla fakta del 4 - Kvinnorna på Trängslet

  Kalla fakta avslöjar hur Migrationsverket ignorerar larm om övergrepp mot kvinnor och flickor på asylboendet Trängslet.
 • Kalla fakta del 3 - Pensionsbluffarna

  Kalla fakta avslöjar hur företag utnyttjar unga i jakten på pensionsspararnas pengar. Bland annat söker reporter Sara Recabarren efter försvunna pensionspengar och Anette höll på att mista sina till en okänd fond.
 • Kalla fakta del 2 - Pengajägarna

  Kalla fakta granskar inkassoföretagens ohederliga metoder. Stefan Jaldehult fick sin namnteckning förfalskad på ett delgivningskvitto från inkassoföretaget Lindorff och med hjälp av det falska intyget kunde Lindorff kräva honom på hundratusentals kronor.
 • Kalla fakta del 1 - Taxi Sex

  Kalla fakta avslöjar hur ett väletablerat bolag blivit en av de enskilt största aktörerna på Malmskillnadsgatan i Stockholm där den illegala sexhandeln bedrivs.