Vad är en cookie?

Du besöker just nu en av TV4:s webbplatser. Våra webbplatser innehåller så kallade cookies. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator när du besöker våra webbplatser. I textfilen lagras en begränsad mängd information om hur du använder vår webbplats, man kan säga att cookien innehåller avtryck från ditt besök på webbplatsen.

Det finns cookies som sparas under en längre tid på din dator men även cookies som bara sparas temporärt i din dators minne, s.k. sessionscookies. En sessionscookie försvinner så fort du stängt av din webbläsare medan den cookie som sparas under en längre tid har ett i förväg bestämt utgångsdatum då den raderas automatiskt. Man skiljer även på första parts cookies och tredje parts cookies: en första parts cookie sätts av innehavaren av webbplatsen medan en tredje parts cookie sätts av en annan webbplats, t.ex. en annonsör som ville se hur ofta besökare klickar på en viss annons.

Cookies kan inte innehålla virus och bara en viss mängd cookies kan sparas i minnet på din dator. Det är alltså ingen risk att minnet blir fullt bara för att du tillåter cookies.

Varför använder TV4 cookies?

Genom att använda cookies kan TV4 förbättra din användarupplevelse av våra webbplatser.

Cookies hjälper oss att registrera antalet besök på våra webbplatser samt ger oss statistik och information om hur många webbläsare som besöker sidan samt hur de rör sig på sidan. Sessionscookies hjälper till att komma ihåg de inställningar som du som användare själv har gjort.

Cookies identifierar webbläsare som unika men webbläsarna förblir hela tiden anonyma. TV4 kan alltså inte få fram någon personlig information om dig enbart via en cookie. Personuppgifter, d v s uppgifter som kan kopplas till dig som person, samlas istället in när du loggar in på våra tjänster, registrerar ett abonnemang etc. Mer information om hur TV4 behandlar personuppgifter hittar du på Integritetspolicy

Måste jag acceptera cookies?

Genom inställningar i din webbläsare (läs mer under ”Hjälp” avsnittet eller motsvarande i din webbläsare) kan du undvika att cookies sparas i din dator när du besöker våra webbplatser och du kan även ta bort cookies som redan finns. Om du väljer att blockera cookies i din webbläsare så kan webbplatsernas funktionalitet försämras på olika sätt eftersom cookies bl.a. används för funktionalitet och användarupplevelse.

TV4 anser att du, genom att inte blockera cookies i din webbläsare, har samtyckt till de cookies som TV4 använder på sina webbplatser.

Mer information om cookies hittar du här:

www.youronlinechoices.eu

www.minacookies.se

© TV4 AB