tv4play logo

Brottsjournalen

Svenskt kriminalprogram om kriminella handlingar, om de som begår dem och varför de gör det. Här är uppmärksammade brott och aktuella fall på agendan.

Rättigheter: Kan endast ses i Sverige

Säsong 2 - 11 avsnitt

Brottsjournalen del 1

Säsongsstart. Brottsjournalen har fått unik tillgång till brottsplatsen för det uppmärksammade rånmordet i Kalamark 2004, där Kaj Linna blev rikskänd när han friades efter år i fängelse. I studion diskuteras gängskjutningar med Gunnar Appelgren.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Brottsjournalen del 2

Det är dags att titta närmare på det uppmärksammade mordet i Linköping år 2004. I studion diskuteras även kidnappningen av Anne-Elisabeth i Norge och polisen Gunnar Ricknell berättar om problemet med att personer som släpps direkt begår nya brott.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Brottsjournalen del 3

År 2016 anmäls 33-årige Ali Reza försvunnen i Göteborg. Nu vänder sig polisen till Brottsjournalen i hopp om att få in tips från allmänheten. Ett annat fall på agendan är giftmordet i Norrtälje, där en guldsmed misstänks ha blivit förgiftad.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Brottsjournalen del 4

Jenny Strömstedt och Leif GW Persson fördjupar sig i mordet på Malin Olsson, som hittades mördad på en kyrkogård i Göteborg. Vi blickar även tillbaka på det historiska fallet med den så kallade HIV-mannen, som under 90-talet spred skräck i Stockholm.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Brottsjournalen del 5

Nyårsafton 2004-2005 försvann 21-åriga Therese Alexandersson. Hennes kropp hittades senare i en sjö, men varför hon dog är fortfarande ett mysterium. Jenny och Leif pratar också om KB-tjuven, misshandeln på 83-årige Ivar och hundstölden i Önnestad.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Brottsjournalen del 6

Leif besöker Vårby gård där en handgranat exploderade och dödade 63-årige Daniel i fjol. Vi får se bilder från en kroppskamera som användes under räddningsinsatsen. Det blir också en närmare titt på hur tillvägagångssätt vid mord förändrats över tid.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Brottsjournalen del 7

Fatima Berggren anmälde flera gånger en 54-årig man för våld och hot. Nu pågår rättegången mot mannen som misstänks ha mördat henne. Brottsjournalen får också besök av Sverige ende rättsentomolog. Han bedömer dödstidpunkt med hjälp av insekter.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Brottsjournalen del 8

Det har gått 33 år sedan Olof Palme mördades. I kvällens program tas Sydafrika spåret upp och Palmeutredaren Krister Petersson gästar studion. Leif kommenterar nyheten om att polisen omhändertagit moderatledaren Ulf Kristerssons jaktvapen.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Brottsjournalen del 9

Leif och Jenny pratar om olika förtalsmål i kölvattnet av #metoo. Vad får man egentligen säga utan att göra sig skyldig till förtal? Styckmordet i Helenelund tas också upp i kvällens Brottsjournalen liksom våldtäkten i Billdal.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Brottsjournalen del 10

Leif besöker platsen där 16-åriga Marziehs kropp hittades några månader efter att hon kom till Sverige. Det pratas också om djurrättsaktivister som anlägger bränder, mordhotar barn och uppmanar till våld. Och så får vi veta mer om privatdetektiver.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Brottsjournalen del 11

Säsongsavslutning. Leif och Jenny tar upp de nya siffrorna som visar att det dödliga våldet fortfarande är rekordhögt. Dessutom pratas det om styckmordet i Kalix, hästövergrepp på Värmdö ridklubb och 3D-skrivna vapen.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Säsong 1 - 11 avsnitt

Vi tror du gillar