tv4play logo

Bonusmaterial: Österlenkryddor

Per Morberg hälsar på i ett växthus fullt av örter och kryddor och pratar med Eva Olsson som är odlare.

Bonusmaterial: Österlenkryddor

Per Morberg hälsar på i ett växthus fullt av örter och kryddor och pratar med Eva Olsson som är odlare.

Säsong 1 - 10 avsnitt

Den stora matresan del 1

1 januari 2015 · 44m 2s

Per Morberg besöker den svenska Västkusten för att fiska havskräftor. Han besöker också Strömstad rökeri och ger sig ut på jakt efter ostron i vattnen utanför Grebbestad. I Halland fäller Per en dovhjort. Efter att ha samlat recept och råvaror från Halland och Västkusten lagar Per en middag tillsammans med vännen Martin Lööf.

Den stora matresan del 2

2 januari 2015 · 44m 0s

Per Morberg reser till Gotland och träffar gotlänningar med öga för lokala delikatesser. Per jagar kanin och får pröva på den lokala drycken Dricko. Han lagar lamm på tre olika sätt och besöker bland annat en saffransodling och en ekologisk sparrisodling.

Den stora matresan del 3

3 januari 2015 · 43m 58s

Per Morberg åker till Bergslagen för att jaga. Han provar också på att mala rostat havre, laga kolbullar och göra nävgröt. Programmet avslutas med en trerätters middag bestående av en svensk-italiensk delikatesstallrik, skrädmjölspanerad gös med vit sparris och kalvdans med rabarberkompott och skrädmjölsdröm till efterrätt.

Den stora matresan del 4

4 januari 2015 · 43m 57s

Per Morberg reser till knäckebrödsbältet i Dalarna och Härjedalen. Han lagar rårakor med fläsk, kärnar smör av mjölk från fjällkor och lär sig baka det traditionella tunnbrödet Tuttul. Middagsmenyn består av Tuttulrulle med rökt kött, röding i papper och blandade ostar med rabarbermarmelad till dessert.

Den stora matresan del 5

5 januari 2015 · 44m 3s

Per åker till Åloppe landsbruk, en timme utanför Stockholm, för att laga pepparrotskött på högrev och baka Upplandskubb. En trerätters middag serveras på Gripsholms värdshus och består av gubbröra, hängmörad ekologisk biff och bär i portvinsmarinerad melonskål.

Den stora matresan del 6

6 januari 2015 · 43m 55s

Per Moberg åker till Skåne för att fiska ål, jaga vildsvin och lära sig laga äggkakor. Han besöker också ett äppelmusteri. Sist men inte minst lagar han en trerätters middag på Brösarps Gästgifveri bestående av ålmacka, gås med cidersås och Mannerströms äppelkaka till dessert.

Den stora matresan del 7

7 januari 2015 · 44m 2s

Per Moberg åker till Öster- och Västergötland för att fiska kräftor, besöka ett orangeri och baka pepparkakor i Vadstena kloster. Han lagar också ärtsoppa i slottsmiljö och går på andjakt i skymningen. Middagen serveras på ett skärgårdsfartyg från 1915 och består av kräftsoppa, vildand med vinbärssås och persikopaj till dessert.

Den stora matresan del 8

8 januari 2015 · 44m 1s

Per Moberg åker till Norrland för att fiska strömming i Örnsköldsviks skärgård, plocka bär i Hälsingeskogarna och flugfiska harr i Gimån. Middagen serveras på Björkudden Hotell och Restaurang och består av löjrom med råraka, älgstek med kantarellsås och blåbärsmoussetårta till efterrätt.

Den stora matresan del 9

9 januari 2015 · 43m 48s

Per Moberg åker till Öland och Småland för att laga kroppkakor, fiska strömming och slakta gris. Han tillagar också ostkaka och besöker en gammal isterbandsfabrik. Middagen serveras på Halltorps Gästgiveri på Öland och består av sotare med örtsmör, buljongbräserad fläskkotlett med champinjonsås och jordgubbsglass med mandelflarn.

Den stora matresan del 10

10 januari 2015 · 43m 54s

Per Mobergs sista matresa går till Lappland där han slaktar en ren för att tillaga renkorv, fiskar fjällröding, kokar skedpalt och snarar ripa. Pers fyrarättersmiddag serveras på Ammarnäs fjällhotell och består av en lappländsk delikatesstallrik, halstrad fjällröding, grytstekt fjällripa och friterad camembert med hjortronsylt.