tv4play logo

Här får du pengar för att plocka skräp

Längd: 4 min 2 sekPå TV4 Play sedan: 16 maj 2019

I Bensbyn utanför Luleå har man startat ett nytt projekt. Om man skickar in en bild på sitt upplockade skräp så får man en krona per bit - men max 50 kronor per person. Man har satsat 1500 kronor på projektet och en lokal företagare har lagt in 1000 kronor till. Hittills har 800 kronor delats ut. Många barn har varit ute och rensat i diken och det har kommit in bilder på skottkärror med skräp.

Tillgängligt: 30+ dagar tillRättigheter:Kan ses i hela världen

Om Efter fem:Dagsfärskt aktualitetsprogram med Tilde de Paula Eby där fokus ligger på heta ämnen och vi får möta intressanta gäster.

Säsong 2019 - 9 avsnitt

Efter fem del 115

Säsongsavslutning. Tilde, Axel och Henrik bjuder på höjdpunkter från den gångna säsongen. Eric Saade är på plats och berättar om nya plattan. Dessutom får vi tips på drinkar inför sommaren och så laddar vi upp inför Sveriges match mot Thailand.

Tillgängligt: 9 dagar till

Efter fem del 114

Årets sommarvärdar presenteras. Sångerskan Kikki Danielsson gästar studion och berättar om sin nya singel. Dessutom sänder Efter fem-redaktionen live från Järvaveckan där bland annat kriminalitet i förorter står på agendan.

Tillgängligt: 8 dagar till

Efter fem del 113

Lagförslag vill förbjuda hets till självmord och SM i käpphäst-ridning anordnas för första gången. Peder Fredricson, en av Sveriges bästa ryttare genom tiderna gästar studion och kriminologen Sven Granath diskuterar den kritiska utvecklingen i Malmö.

Tillgängligt: 7 dagar till

Efter fem del 112

Kaotiskt dygn i Malmö – skjutningar, explosion vid bostadshus och bombdåd. Axel Pileby laddar upp inför Sveriges VM-premiär mot Chile. Dessutom gästar sångerskan Mariette och stjärnkrögaren Marcus Samuelssons studion.

Tillgängligt: 6 dagar till

Efter fem del 111

Man skjuten av polis – senaste nytt om skottlossningen på Malmö Central. Rolf Porseryd diskuterar protesterna i Hongkong och det laddas upp inför kvällens kvalmatch mot Spanien. Dessutom gästar renoveringsproffset Ernst Kirchsteiger studion.

Tillgängligt: 5 dagar till

Efter fem del 110

Senaste nytt om den kraftiga explosionen vid ett flerfamiljshus i Linköping. Theresa May avgår – vem blir hennes efterträdare? Agneta Sjödin uppdaterar oss om stormen som stoppar inspelningen av Fångarna på fortet och Johan Rabaeus gästar studion.

Tillgängligt: 2 dagar till

Efter fem del 109

Solen skiner och det är Sveriges nationaldag. Sweden Rock är igång och Efter fem rapporterar direkt ifrån festivalområdet. Andres Lokko recenserar Aviciis nya album och Dogge Doggelito släpper ny skiva med Lill Babs som gästartist.

Tillgängligt: 1 dag till

Efter fem del 108

Svenska kronan rasar – så mycket dyrare blir solsemestern. Landslaget är på plats i Frankrike och det närmar sig avspark i Fotbolls-VM 2019. Protesterna mot Donald Trump fortsätter i London och sportjournalisten Lasse Granqvist gästar studion.

Tillgängligt: Sista dagen

Efter fem del 96

EU-valet närmar sig och det är dags för partiledarna att ta plats i Efter fem-studion. I den första partiledardebatten möts Moderaterna, Miljöpartiet och Feministiskt initiativ för att diskutera klimat- och migrationsfrågor.

Tillgängligt: 12 dagar till