tv4play logo

Alexander om livet som lärare: "Har inte tid att fråga en ledsen elev om hur det är"

Längd: 8 min 34 sekPå TV4 Play sedan: 17 maj 2019

En helgövning med hemvärnet är som semester jämfört med att arbeta som lärare. Det säger Alexander Skytte lärare och initiativtagare till lärarmarschen som arrangeras på sju ställen i landet i helgen. De protesterar mot nedskärningar och ökad arbetsbörda för landets lärare. Det hettade till rejält i Efter fem-studion när nuvarande utbildningsminister Anna Ekström (S) och tidigare utbildningsminister och Liberalernas partiledare Jan Björklund (L) diskuterar vad som behöver göras för att förbättra lärarnas situation.

Tillgängligt: 30+ dagar tillRättigheter:Kan ses i hela världen

Om Efter fem:Dagsfärskt aktualitetsprogram med Tilde de Paula Eby där fokus ligger på heta ämnen och vi får möta intressanta gäster.

Säsong höst 2019 - 5 avsnitt

Efter fem del 5

Artisten Viktor Frisk gästar Axel i studion och pratar om resan över Atlanten och de senaste kärleksryktena. Fem år har gått sedan Reinfeldt höll sitt omtalade sommartal – vad har hänt sen dess? Dessutom diskuteras elcyklister och Tildes sommarprat.

Tillgängligt: 12 dagar till

Efter fem del 4

Misstänkt terrorförsök i Östersund, surströmmingspremiär och brand i Hässleholm står på agendan. Dessutom debatterar inrikesminister Mikael Damberg narkotikakonsumtion bland unga med moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forssell.

Tillgängligt: 11 dagar till

Efter fem del 3

Domen har kommit – artisten ASAP Rocky döms för misshandel. Greta Thunberg seglar över Atlanten för klimatet – Svenska Seglarförbundets vice ordförande Mikael Stamming gästar studion. Damkronorna bojkottar landslagssamling och Axel möter Ola Salo.

Tillgängligt: 10 dagar till

Efter fem del 2

Senaste nytt om moskéattacken i Norge – nya uppgifter om den anklagade skyttens syster. Forskare är allt närmare att hitta en behandlingsmetod mot Ebola. Shirley Clamp gästar Tilde i studion och berättar om höstens stundande äventyr.

Tillgängligt: 9 dagar till

Efter fem del 1

Säsongsstart. Efter fem-gänget är äntligen tillbaka. I säsongens första avsnitt gästas studion av ingen mindre Agneta Sjödin som laddar inför premiären av Fångarna på fortet. Dessutom står surrogatmödraskap och den norska moskéattacken på agendan.

Tillgängligt: 8 dagar till

Live - 1 avsnitt