tv4play logo

Ernst i Toscana

Ernst Kirchsteiger har begett sig till Toscana i Italien där han utforskar Toscana genom maten, kulturen och hantverket. Varje program avslutas med en måltid som han bjuder sina nya bekantskaper på.

Se programmet teckenspråkstolkat här

Rättigheter: Kan endast ses i Sverige

Säsong 1 - 5 avsnitt

Ernst i Toscana del 1

Programstart. Ernst lagar en paj med solmogen stenfrukt till sin granne. Han beger sig också till Montelupo Fiorentino där han får lära sig allt om traditionell toskansk keramikkonst. Till sitt utekök bygger han en redskapsförvaring av lerkrukor.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Ernst i Toscana del 2

Ernst ställer till med en picknick bland vinfälten. Till den syr han en filt av kökshanddukar och bakar en traditionell skördekaka med vindruvor. Han ger sig också i väg till staden Impruneta för att se hur man i alla tider tillverkat terrakotta.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Ernst i Toscana del 3

Ernst utforskar Toscanas rikedomar och besöker en marmorgruva i Pietrasanta där man bryter carraramarmor. Till sin bjudning lagar han vildsvin, en skaldjursgryta med bland annat bläckfisk och musslor samt en lardo crème. Ernst gör också en krans.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Ernst i Toscana del 4

Ernst lagar vita bönor i tomatsås och en tomatsoppa med gammalt bröd i. Han besöker också byn Montespertoli där han fördjupar sig i antikt mjöl för att sedan kavla fram en egen pasta av mjölet. Ernst gör även ett fat av skärvor.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Ernst i Toscana del 5

Säsongsavslutning. Ernst ställer till med en avslutningsfest för alla sina nyvunna vänner. Till den gör han aperitivos och lagar både en toskansk och österrikisk kalvschnitzelrätt. Ernst åker till Pienza där det hålls festival för pecorinoosten.

Tillgängligt: 30+ dagar till