tv4play logo

Ernst i Toscana

Ernst Kirchsteiger har begett sig till Toscana i Italien där han utforskar Toscana genom maten, kulturen och hantverket. Varje program avslutas med en måltid som han bjuder sina nya bekantskaper på.

Se programmet teckenspråkstolkat här

Säsong 1 - 5 avsnitt

Ernst i Toscana del 1

20 april 2015 · 43m 51s

Programstart. Ernst lagar en paj med solmogen stenfrukt till sin granne. Han beger sig också till Montelupo Fiorentino där han får lära sig allt om traditionell toskansk keramikkonst. Till sitt utekök bygger han en redskapsförvaring av lerkrukor.

Ernst i Toscana del 2

27 april 2015 · 44m 12s

Ernst ställer till med en picknick bland vinfälten. Till den syr han en filt av kökshanddukar och bakar en traditionell skördekaka med vindruvor. Han ger sig också i väg till staden Impruneta för att se hur man i alla tider tillverkat terrakotta.

Ernst i Toscana del 3

4 maj 2015 · 44m 10s

Ernst utforskar Toscanas rikedomar och besöker en marmorgruva i Pietrasanta där man bryter carraramarmor. Till sin bjudning lagar han vildsvin, en skaldjursgryta med bland annat bläckfisk och musslor samt en lardo crème. Ernst gör också en krans.

Ernst i Toscana del 4

18 maj 2015 · 43m 55s

Ernst lagar vita bönor i tomatsås och en tomatsoppa med gammalt bröd i. Han besöker också byn Montespertoli där han fördjupar sig i antikt mjöl för att sedan kavla fram en egen pasta av mjölet. Ernst gör även ett fat av skärvor.

Ernst i Toscana del 5

25 maj 2015 · 44m 10s

Säsongsavslutning. Ernst ställer till med en avslutningsfest för alla sina nyvunna vänner. Till den gör han aperitivos och lagar både en toskansk och österrikisk kalvschnitzelrätt. Ernst åker till Pienza där det hålls festival för pecorinoosten.