tv4play logo

Fahléns matäventyr

Hans Fahlén reser ut i världen tillsammans med kocken Peter Norman för att lära sig mer om olika länders mat. De besöker matmarknader, testar nya rätter och lagar mat med lokal prägel.

Säsong 1 - 6 avsnitt

Fahléns matäventyr del 1

25 augusti 2015 · 42m 45s

Hans och Peter besöker Sri Lanka där de bland annat går på en lokal matmarknad i Colombo och bestiger det heliga berget Sri Pada. Det blir också golf och matlagning i staden Huwara Eliya och turen avslutas vid havet där Peter bjuder på ett lokalt tilltugg.

Fahléns matäventyr del 2

1 september 2015 · 42m 41s

Hans besöker Peter i i Mexiko City där Peter lagar fisktacos och de provar den mexikanska delikatessen gräshoppor med friterat grisskin. Resan går vidare till den mexikanska landsbyggden och avslutas i Bahia De la Luna där de fiskar och Peter lagar en rätt på bläckfisk.

Fahléns matäventyr del 3

8 september 2015 · 44m 8s

Hans och Peter reser Japan, ett land med många regler. De besöker Hachinohe och fiskar bläckfisk i Stilla havet. Färden går vidare till Matsumoto och avslutas i Tokyo där de festar loss med japanska affärsmän.

Fahléns matäventyr del 4

15 september 2015 · 42m 46s

Hans och Peter reser till Peru där de ger sig upp på över 4200 meters höjd till Laresdalen. De besöker även de världsberömda saltterrasserna i Maras och firar peruanska flaggans dag med dans i Cusco. De möter schamaner och Peter gör allt för att lura i Hans den peruanska delikatessen marsvin.

Fahléns matäventyr del 5

22 september 2015 · 44m 4s

Peter och Hans beger sig till Hong Kong där de besöker Sohokvarteren på Hong Kong Island och Peter handlar köksgeråd och bjuder på en tofusallad på matmarknaden. Resan går vidare till Borneo på Malaysia där sol och bad varvas med äventyr och matlagning.

Fahléns matäventyr del 6

29 september 2015 · 42m 47s

Hans och Peter beger sig till Turkiet för att ta del av landet där det orientaliska möter det västerländska. De besöker Peters favoritkvarter i Istanbul och har parfymkrig på Spice Market. De besöker staden Belek där de lever kungligt på lyxhotell och träffar världsstjärnor.