tv4play logo

Felix stör en ingenjör

Felix Herngren besöker svenska framgångsrika ingenjörer i utlandet.

Rättigheter: Kan endast ses i Sverige

Säsong 3 - 8 avsnitt

Felix stör en ingenjör del 1

Reprisstart. Felix besöker ingenjören Maria Vistrand som arbetar som affärsutvecklare på Permobil. Felix får flytta in i på företagets ranch i Nashville och får i uppgift att åka hem till en användare för att prova ut en ny permobil. Han och Maria tävlar också i ett permobilrace på kontoret.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Felix stör en ingenjör del 2

Felix besöker Anders Flodin i Tokyo. Anders som är doktor i kugghjul arbetar på Höganäs. Felix får prova på jobbet som säljare av den egentillverkade Felixmixen och han blir varse om att det finns många sociala koder inom den japanska affärskulturen.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Felix stör en ingenjör del 3

Felix följer med byggingenjör Ida de Neergaard Ländin på en renoveringsresa i miljonprogrammet i Fittja. Han får i uppdrag att kontrollera fönsterfogarna på fasadsidan vilket blir en tuff uppgift för den höjdrädda Felix. När arbetsdagen är slut tar Ida med honom på en takvandring på Riddarholmen.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Felix stör en ingenjör del 4

Felix beger sig till Gällivare där ett av världens största dagbrott för koppar finns och han får bokstavligen en flygande start med processingenjören Jennifer Andersson som arbetar för Boliden. Efter arbetet blir det en skjuttävling på den lokala skytteklubben och drinkar på ishotellet.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Felix stör en ingenjör del 5

Felix reser till Kampala i Uganda för att träffa Amanda Hasselberg som arbetar på Ericsson. Hon arbetar med ett projekt som går ut på att mobilen fungerar som ett bankkonto. Förutom att prova på systemet tar Amanda med Felix och hoppar bungy jump.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Felix stör en ingenjör del 6

Felix beger sig till Göteborg för att träffa kemiingenjören Anders Norin som arbetar på Preem. Anders tar med Felix till raffinaderiet i Lysekil och skickar ner honom i en tank för att göra mätningar. Sedan åker de på en cykeltur i skogsterräng som går lite för fort för Felix.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Felix stör en ingenjör del 7

Sissela Benn får ersätta Felix och beger sig till Uruguay för att träffa kemiingenjören Per Andersson som arbetar på Stora Enso. Hon får följa med till företagets mest moderna pappersmassabruk där hon får följa pappersmassan genom bruket för att till sist tillverka ett eget papper.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Felix stör en ingenjör del 8

Säsongsavslutning. Sissela åker till Kiruna och träffar rymdingenjören Joakim Öman som arbetar på Sveriges enda rymdraketbas. Här utför man olika tjänster inom rymd- och atmosfärforskning och Sissela får vara med och skicka upp en raket i rymden. Sedan blir det flottfärd på Torneälv.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Säsong 2 - 6 avsnitt

Säsong 1 - 8 avsnitt