tv4play logo

Fiske - lite djupare

Johan Broman och Fredrik Sjöblom reser till olika vatten i Sverige för att fiska och titta närmare på svensk fiskevård.

Rättigheter: Kan endast ses i Sverige

Säsong 1 - 8 avsnitt

Fiske - lite djupare del 1

Johan Broman och Fredrik Sjöblom tar med sig Börje och Stig Salming, Börjes son Rasmus och skådespelaren Rafael Edholm på en tur till Lainioälvens källflöden. Börje som är uppvuxen i trakten berättar om vad vildmarken betyder för honom. Det blir även harrfiske.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Fiske - lite djupare del 2

Bromans vänner avslutar sin färd nedför Lainioälven med lax- och harrfiske. När sällskapet lämnar fjället fortsätter Broman sin resa nedför nedre delen av älven och vidare till Torneälven och ut till mynningen av Haparanda skärgård.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Fiske - lite djupare del 3

Broman och Fredrik bjuder med musikerna Dregen och Pernilla Andersson på havsöringsfiske i Stockholms skärgård. Dessutom tar sig Broman och Fredrik en titt på den känsliga skarvfrågan.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Fiske - lite djupare del 4

Det lokala beslutet att bygga ut Arjeplogsströmmarna har upprört många, bland andra organisationen Älvräddarna. Broman och Fredrik tar sig en närmare titt på vilka som fattat beslutet och hur man tänkt. Dessutom ger en rad personer sin syn på beslutet.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Fiske - lite djupare del 5

Lina Hedlund och Jakob Stadell följer med på gösfiske i Furusunds skärgård. Utmaningen är att Lina ska kroka sin första gös och till sin hjälp har de gösexperten Hans Nordin. Efter Furusund beger sig Broman och Fredrik till en sjö i Mellansverige för en lektion i vertikalfiske.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Fiske - lite djupare del 6

Broman och Fredrik har styrt kosan mot värmländska Foxen, Östra och Västra Silen och Svensbysjön. Området är unikt med sin framförhållning i fiskevårdstänk. Dessutom blir det sommarfiske med Dregen som har vägarna förbi.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Fiske - lite djupare del 7

På Gotland har man koncentrerat sig på att hålla vattnen i ordning för naturlig reproduktion vilket lett till en stam av frisk och stark havsöring. Tillsammans med Matte Carlsson får Broman och Fredrik följa med till guiden Kennys hemliga ställen.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Fiske - lite djupare del 8

Södermanländska Sibbofjärden arrenderas av professionella fiskeguider som värnar om området genom att bland annat återutsätta all fångad fisk. Broman och Fredrik provar på fiske i vattnet tillsammans med Magnus Samuelsson.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Säsong 2 - 8 avsnitt