tv4play logo

Gaycation

Amerikansk dokumentärserie från 2016 som belyser kampen mot ett öppet och rättvist samhälle. Ellen Page och Ian Daniel ger sig av för att utforska hbtq-rörelser runt om i världen. Under resans gång får de ta del av flera hjärtskärande historier

Säsong 1 - 6 avsnitt

Gaycation del 1

6 februari 2019 · 42m 17s

Programstart. Japan är en nation som ofta beskrivs som motsägelsefull när det kommer till hbtq-frågor. Homosexualitet är lagligt men samkönade giftermål är inte det. Ellen och Ian åker dit för att undersöka hur japanerna navigerar sig i denna gråzon.

Gaycation del 2

6 februari 2019 · 42m 17s

Brasilien är en nation som är känd för sin liberala syn på sexualitet. Samtidig har landet högst mordfrekvens i hela världen på hbtq-personer. Hur kan en nation som framstår så öppen och välkomnande samtidigt vara så farlig?

Gaycation del 3

8 februari 2019 · 42m 17s

Nästa stopp för Ellen och Ian är Jamaica. De undersöker vilka möjligheter hbtq-rörelser har i ett land som präglas av stark homofobi. För att se hur homosexualitet porträtteras i landet tar de även avstamp i den jamaicanska populärmusiken Dancehall.

Gaycation del 4

8 februari 2019 · 1h 3m 42s

USA är ett land med splittrade åsikter när det kommer till homosexuellas rättigheter. Ellen och Ian kör från Iowa till New York för att se hur det skiljer sig mellan delstaterna. Under resans gång upptäcker de skillnader är större än vad de trott.

Gaycation del 5

8 februari 2019 · 42m 17s

Ellen och Ian åker till Orlando efter massakern på gayklubben Pulse. Det var den 12 juni 2016 som 49 personer sköts ihjäl inne på nattklubben. Attentatet anses vara det allvarligaste angreppet mot hbtq-personer i USA:s historia.

Gaycation del 6

8 februari 2019 · 42m 17s

Säsongsavslutning. Förändrat politiskt läget i USA. Vilken betydelse har det för hbtq-personer? Ellen och Ian tar avstamp i Trump-administrationen och undersöker vilken inverkan det har på hbtq-rörelsernas framväxt.

Säsong 2 - 4 avsnitt