tv4play logo

GW:s mord

Kriminalprofessor Leif GW Persson undersöker några av Sveriges mest omtalade mord. Han djupdyker i utredningarna och blottlägger de avgörande detaljerna.

Rättigheter: Kan endast ses i Sverige

Säsong 4 - 8 avsnitt

GW:s mord del 1 - Kannibalmordet i Malmö

Säsongsstart. Leif GW inleder säsongen med en av Sveriges mest ovanliga brottstyper, kannibalmord. Ett av de mest kända fallen begicks i Malmö 1979 där polisen upptäcker att en boktjuv har långt värre saker än bara stulna böcker i sin lägenhet.

GW:s mord del 2 - Styckmordet i Askersund

Ett förvridet triangeldrama slutar i ond, bråd död. Efter en sömnlös natt i juni tar “hästtjejen” det ödesdigra beslutet att köra till kärleksrivalen i Askersund. Med sig har hon hammare, kniv, förskärare samt spruta fylld med vodka och sömnhormoner.

GW:s mord del 3 - Mordet på Madeleine Delbom

17 juni 2016 anmäldes Madeleine Delbom försvunnen. När hennes kropp hittas två veckor senare påbörjas polisutredningen som kommer se inte mindre än elva personer åtalas för att ha varit delaktiga i en fruktansvärd mordkomplott driven av girighet.

GW:s mord del 4 - Tre kvinnomord

Idag är det ovanligt att män som mördar kvinnor de haft eller har en relation till döms till livsstid, men under de senaste decennierna begås 13-17 sådana mord varje år i Sverige. Leif GW tittar närmare på tre kvinnomord som hade kunnat undvikas.

GW:s mord del 5 - Morden på Malmö Östra sjukhus

I slutet av 70-talet sker Sveriges största seriemord. 24 patienter dör på Malmö Östra sjukhus, mördade med rengöringsmedel av ett 18-årigt vårdbiträde i jakt på uppmärksamhet och bekräftelse. Leif GW Persson tar upp det unika fallet.

GW:s mord del 6 - Satanistmordet i Keillers park

Mordet i Keillers park i Göteborg är känt både som ett satanistmord och ett homofobiskt hatbrott. Homosexuella algeriern Josef Ben Meddour påträffas mördad i juli 1997, flera månader senare ska två medlemmar ur Misanthropic Luciferian Order gripas.

GW:s mord del 7 - Greven - mordet på Marita Pentinmäki

Få personer har figurerat i så många medialt uppmärksammade brottsutredningar som Maximilian von Kartaschev, alias “Greven”. 1996 får polisen ett fax om att Greven ska mördat sin sambo Marita, snart finner polisen Maritas kropp i över hundra delar.

GW:s mord del 8 - Mordet i Steg

Säsongsavslutning. Mordet på 47-årige Eino Hiltunen från Bringåsen är ett av de märkligaste morden i den jämtländska kriminalhistorien. Eino blir mördad av sin vän som därefter stjäl hans identitet. Bara tack vare Einos hund kunde sanningen blottas.

Säsong 3 - 6 avsnitt

Säsong 2 - 3 avsnitt

Säsong 1 - 1 avsnitt