tv4play logo

Hate Thy Neighbor

Nazistiska partier, islamofobiska demonstranter och högerextrema ungdomar. Komikern Jamali Maddix reser världen över för att träffa grupper som har en sak gemensamt: hatet mot andra människor. Resan tar honom bland annat till USA, Israel och Sverige.

Säsong 1 - 6 avsnitt

Hate thy neighbor del 1 - Forbidden love in Israel

Programstart. Lehava är en judisk extremistgrupp som motsätter sig förhållanden mellan judar och icke-judar. Jamali Maddix reser till Jerusalem för lära känna gruppens medlemmar. Han träffar bland andra ledaren Bentzi Gopstein.

Hate thy neighbor del 2 - Hunting the white devil

Black Israelites säger sig härstamma från Israels folk och de vill separera sig själva från de vita. Jamali Haddix reser till Harlem för att träffa gruppen, ta del av deras världsbild – och prata om ett stundande krig mellan svarta och vita.

Hate thy neighbor del 3 - Football, fascists and the frontline

På en vitmaktfestival i Ukraina träffar Jamali Maddix Azovbataljonen, en högerextrem paramilitär gruppering med nazistiska rötter. Där försöker han reda ut varifrån hatet kommer, och passar samtidigt på att prata lite om fotboll.

Hate thy neighbor del 4 - America's far white

National socialist movement är USA:s största nazistparti. De hyllar Adolf Hitler, förespråkar allt som har med vit makt att göra och har sitt säte i Detroit. Dit åker Jamali Maddix för att träffa medlemmarna och deras ledare Jeff Schoep.

Hate thy neighbor del 5 - Britain's everyday extremism

Jamali Maddix återvänder till sitt England för att gräva djupare i rasismen där. Han hänger bland annat på islamofobiska English defence leagues demonstration där stämningen snabbt blir hotfull. Jamali bjuds också in till EDL:s radioprogram.

Hate thy neighbor del 6 - Sweden's far right youth

Säsongsavslutning. De extrema högervindarna blåser även i Sverige. Här träffar Jamali Maddix Nordisk ungdom för att få deras perspektiv på sakernas tillstånd i landet. Han träffar bland andra Fredrik Hagberg som är talesperson för extremistgruppen.