tv4play logo

Leifs restaurang

Svensk dokumentärserie. Krögaren Leif Mannerström letar efter personer som inte har något jobb och behöver en ny chans i arbetslivet.

Säsong 2014 - 7 avsnitt

Leifs restaurang del 1

1 januari 2015 · 43m 53s

Det dags att välja ut de tio personerna som ska få möjligheten till ett jobb. Bland aspiranterna finns Mikel som slösat bort sitt liv på droger, Richard som blev arbetslös när han tog hand om sin sjuka pappa samt Krister, en före detta chef som blev arbetslös vid 52 års ålder.

Leifs restaurang del 2

2 januari 2015 · 44m 10s

Leif och hans medarbetare har nu valt ut sitt team och en intensiv utbildningsperiod inleds. När Leif lämnar gruppen i ett par dagar känner Annelie och Olle av pressen. Mikel har svårt att komma till rätta med att arbeta och Richard får en uppgift av Leif som sätter hela gruppens kunskaper på prov.

Leifs restaurang del 3

3 januari 2015 · 44m 6s

Genrepet på Leifs restaurang närmar sig med stormsteg och det är mycket som ska komma på plats. Den nya personalen känner sig mer optimistiska än sina arbetsledare. Allt ställs på ända när gästerna gör entré och Krister får det hett om öronen när Leif visar var skåpet ska stå. [SL]

Leifs restaurang del 4

4 januari 2015 · 44m 13s

Spänningen ökar på Leifs restaurang när lunchpremiären närmar sig. Olle försöker få Krille att öka tempot vilket leder till en konflikt samtidigt som gästerna gör entré. I samband med marknadsföringen av restaurangen sker ett missförstånd som får oanade konsekvenser för Leif och hans personal. [SL]

Leifs restaurang del 5

5 januari 2015 · 43m 51s

Personalen sätts på prov när de får ta ansvaret för restaurangen. Det är nu dags att ha kvällsöppet vilket ställer helt nya krav upp gruppen. När det utbryter turbulens i servisen får Annelie fullt upp med att agera medlare.

Leifs restaurang del 6

6 januari 2015 · 44m 5s

Leif känner att hans personal är redo för arbetsmarknaden och bjuder in potentiella arbetsgivare till restaurangen för en nätverksträff. Alexander fortsätter att sätta Leifs tålamod på prov.

Leifs restaurang del 7

7 januari 2015 · 44m 10s

Det har blivit dags för den sista servicen för personalen och alla gör sitt yttersta för att avsluta med flaggan i topp. Innan gruppen skiljs åt samlas de hemma hos Leif för en grillfest. Sommaren går och Leif gör återbesök hos sin personal för att se hur det gått för dem.