tv4play logo

Leila bakar

Kocken Leila Lindholm bakar och gör godis med inspiration från Sverige, USA och Frankrike.

Säsong 1 - 10 avsnitt

Leila bakar del 1

Programstart. Leila bakar bullar och det blir bland annat blåbärs- och seglarbullar, kardemummaknyten, samt äppel- och mandelkrans fylld med mandelmassa. Dessutom blir det ett reportage från en 1700-talskvarn där man maler ekologiskt dinkelmjöl.

Leila bakar del 2

Leila bakar biscotti di prato, grissini och det italienska brödet toranto. Hon tillagar också en zabaglione med färska bär och ostkaka. Dessutom blir det ett reportage från Härjedalen där Svante tillverkar italiensk glass av mjölk från fjällkor.

Leila bakar del 3

Leila bakar scones, formfranska på surdeg, kokostoppar, kärleksmums och flera sorters småkakor med samma recept som grund. Dessutom blir det ett reportage om havtornsmarmelad.

Leila bakar del 4

Leila bakar mormors rulltårta, nutellarulle, jordgubbsrulle, mandelrulle och skogsbärsrulle. Hon gör även mazarintårta, en glutenfri choklad- och hasselnötstårta, samt en jordgubbstårta med lemon curd. Dessutom blir det ett reportage om jordgubbar.

Leila bakar del 5

Leila Lindholm bakar rågsiktskakor, dalatunnbröd, filmjölkslimpa och knäckebröd. Hon gör även plommonchutney till ostbrickan. Dessutom blir det ett reportage om fårost.

Leila bakar del 6

Leila bakar pain au chocolat, ett smakrikt kryddbröd till ostbrickan och den franska äggkakan cloufoti. Leila träffar även Inger von Corswant som bor på Gotland där hon gör tryffelhonung efter att deras hund har nosat upp de dyrbara svamparna.

Leila bakar del 7

Leila Lindholm bakar cheesecake med blåbär, brownies, amerikansk äppelpaj, samt tre sorters chocolate chip cookies. Dessutom blir det ett reportage om choklad.

Leila bakar del 8

Leila gör fyra sorters foccacia med tomat och basilika, rosmarin, oliv och fänkål, samt rödlök. Hon bakar också morots- och valnötsbröd, kryddig banankaka och choklad- och olivkakor med pinjenötter. Dessutom blir det ett reportage om tomatprovning.

Leila bakar del 9

Leila bakar godismuffins med dumle och polly, bärmuffins med hallon och blåbär samt matmuffins. Hon gör också fyra varianter av sockerkaka, sega maränger och rabarberdricka. Dessutom blir det ett reportage om smör.

Leila bakar del 10

Säsongsavlutning. Leila Lindholm bakar vinbärspaj, äppelsmulpaj och franska päronflarn. Dessutom blir det reportage om isvin som är ett sött svenskt vin.

Säsong 2 - 8 avsnitt

Säsong 3 - 10 avsnitt