tv4play logo

Leila bakar i Frankrike

I ett vackert strandhus i Frankrike, bland vingårdar och creperier bakar Leila läckra sötsaker.

Säsong 1 - 13 avsnitt

Leila bakar i Frankrike del 1

1 januari 2015 · 22m 0s

Programstart. Leila ställer till med sommarfest på sin veranda. Hon bjuder på cheesecake med rabarberkompott och desserten sabayonne med gratinerade färska bär. Dessutom får hennes gäster smaka på en chocolate pot de crème som serveras i en kopp.

Leila bakar i Frankrike del 2

2 januari 2015 · 22m 1s

Leila Lindholm firar Frankrikes nationaldag i förskott med klassiska franska bakverk. Hon gör en lantlig fruktpaj och en fransk chokladtårta med mörk choklad. Hon besöker också ett crêperie och gräddar crêpes Suzette som flamberas i apelsinlikör.

Leila bakar i Frankrike del 3

3 januari 2015 · 22m 1s

Leila Lindholm åker till stranden och bjuder sina surfande vänner på picknick. Det blir ett rustikt lantbröd, fyllt med massor av godsaker. Hon gör också whoopies, en sorts biskvier, med olika fyllningar och bjuder på drinken whisky sour, en perfekt törstsläckare under varma sommardagar.

Leila bakar i Frankrike del 4

4 januari 2015 · 22m 2s

Leila ställer till med barnkalas för sin son Valter. De har bjudit in barn från byn och Leila bakar cupcakes. Det blir fjärilscupcakes med smak av citron och ljuvliga mazarincupcakes dekorerade med färska bär. Leila gör också hi hat-cupcakes med mörk choklad och marängfrosting.

Leila bakar i Frankrike del 5

5 januari 2015 · 22m 1s

Leila Lindholm firar fruntimmersveckan med att baka en tårta i trikolorens färger. Hon gör också fruktflarn med mandel och en fransk chokladtårta.

Leila bakar i Frankrike del 6

6 januari 2015 · 22m 1s

Leila Lindholm bjuder på ostbricka med hemgjorda tillbehör. Hon bakar rosmarin- och parmesankex, potatisflarn med getost och en klassisk fransk mandel- och päronpaj, tarte bordalou.

Leila bakar i Frankrike del 7

7 januari 2015 · 22m 1s

Leila Lindholm bakar ett surdegsbröd som kallas levain och gör en egen fyllning till. Hon gör också en dessert med persikor, nektariner och hallon som serveras med en lavendelkräm.

Leila bakar i Frankrike del 8

8 januari 2015 · 22m 1s

Leila Lindholm bakar franska frukostbröd. Hon gör briocher med choklad och pain aux amandes som är croissanter med mandelkräm. Det blir också tarteletter med bär och vaniljkräm.

Leila bakar i Frankrike del 9

9 januari 2015 · 22m 1s

Leila Lindholm bjuder på två sorters bruschetta, en med grillade skaldjur och en med tomat. Det blir också en klassisk crème caramel, grillad frukt med vaniljsocker och fromage blanc. Dessutom bjuds det på en drink gjord på rabarber.

Leila bakar i Frankrike del 10

10 januari 2015 · 22m 1s

Leila Lindholm bakar med choklad som huvudingrediens. Hon gör en varm chokladbakelse med smak av lavendel, choklad- och nutellasemifreddo på glasspinnar och en mäktig chocolate swirl cheesecake.

Leila bakar i Frankrike del 11

11 januari 2015 · 22m 1s

Leila Lindholm bakar syrliga rabarberbullar och choklad- och kokosrutor. Hon gör också den franska desserten charlotte russe, en mjuk kaka som fylls med bär och vaniljkräm.

Leila bakar i Frankrike del 12

12 januari 2015 · 22m 1s

I Frankrike bakar Leila Lindholm tarte tatin, en fransk paj, med jordgubbar i stället för äpplen. Hon gör också chokladmousse med hallon och grädde, samt desserten crème brulée.

Leila bakar i Frankrike del 13

13 januari 2015 · 22m 2s

Säsongsavslutning. Leila Lindholm använder sommarens skörd av bär och frukt till olika bakverk. Hon gör en fransk clafouti, en kaka fylld med körsbär, en tarte aux citron och det provensalska brödet fougasse.