Prova utan reklam på C More
tv4play logo

Leila på landet del 10, säsong 1

Säsong 1 - 10 avsnitt

Leila på landet del 1

Kocken Leila Lindholm är tillbaka med sin nya sommarserie där hon lagar enkel och snabb mat som passar lika bra en skön dag i hängmattan som till strandfesten nere vid sjön. I premiäravsnittet lagar hon jordgubbssallad med stekt halloumi, chorizospäckad kyckling och en semifreddo smaksatt med rabarber från det egna landet.

Leila på landet del 2

Temat för dagen är svenska klassiker och Leila Lindholm bjuder på sina egna varianter av lax, sill och kanelbullar. Menyn består av gravad lax med smak av fläder och vodka, örtgrillad laxsida med citroner och senapssås, yoghurtsill med chili och basilika samt bruschetta på gårdagens kanelbullar. På en utflykt till grannen Birgitta får hon prova nyslungad honung och bestämmer sig genast för att skaffa ett eget bisamhälle.

Leila på landet del 3

Leila Lindholm plockar fram sommarens mest folkkära redskap, grillen, och lagar en riktig brakmiddag där hon sneglar mot den amerikanska södern. Det blir klassiska barbeque-rätter - baby back ribs och sticky chicken lemon wings. Med hjälp av alved ger hon köttet extra god röksmak. Tillbehören består av grillade majskolvar, sötpotatis samt coleslaw.

Leila på landet del 4

Leila Lindholm dukar upp till fest på stranden med inspiration från medelhavet. Tillsammans med sin vän Niklas fiskar hon gös som hon sedan kokosmarinerar och grillar. Till förrätt blir det oxfilé-carpaccio som serveras med en ponzudressing. Måltiden fullbordas med spaghetti vongole, det vill säga spaghetti med musslor och tomatsås, och en turbocheesecake till efterrätt.

Leila på landet del 5

Leila Lindholm ger sig ut på en rockabillypicknick i äkta 60-talsanda till Taxinge slott i Sörmland. Hos sin vän Gunnel som har en blåbärsodling plockar hon amerikanska blåbär som hon sedan använder till en smulpaj och ricottakakor. Till huvudrätt blir det kycklingburgare med mangodip och till efterrätt smores som är grillade marshmallows med kex och är ett vanligt picknicktillbehör i USA och Kanada.

Leila på landet del 6

I dagens program bjuder Leila Lindholm på beduinparty. På menyn står helgrillad lammstek, lammburgare med baba ganoush och mynta, ugnsbakad potatis samt chokladpudding på orientaliskt vis. Leila får även en rundtur i fårhagen hos grannen Patrik.

Leila på landet del 7

Leila Lindholm bjuder på fisk- och skaldjursfest. Hon börjar med att ge sig ut och fiska kräftor som hon sedan kokar på traditionellt vis med krondill och öl. Resten av menyn består av grillad regnbågsforell, rotfrukter och heta chiliräkor. Till efterrätt blir det cheescake med mascarpone och färska bär.

Leila på landet del 8

Leila Lindholm är expert på att ta tillvara på sina äpplen och hon använder dem som ingrediens i samtliga rätter. Måltiden består av helgrillad fläskfilé och en potatissallad med äpple, äppel- och sötpotatismuffins samt en yoghurtglass med smak av äpple. De överblivna frukterna tar hon med sig till Rosenhill på Ekerö där hon får lära sig hur man gör äppelmust.

Leila på landet del 9

Sommaren går mot sitt slut och det har blivit dags att skörda. Leila Lindholm firar det med en skördefest. Hon gör marmelad av rårörda bär, äppelmos och en gammaldags rabarberpaj. Varmrätten består av helgrillad entrecote och till det serveras en sommarsallad med färska bär. Dessutom kokar Leila ihop en jordgubbs- och rabarbersaft.

Leila på landet del 10

Leila Lindholm tar med sig sin kompis Mackan ut i skogen för att plocka svamp som hon sedan tillreder i olika varianter. På menyn står kantarelltoast, rigatoni med karljohansvamp och quesadillas med ostronskivling. Som avslutning lagar Leila en stengrillad pizza med svampfyllning.