tv4play logo

Linda och djurens hjältar

Linda Lindorff besöker länder runt om i världen för att träffa människor som arbetar med djur.

Se programmet syntolkat här

Rättigheter: Kan endast ses i Sverige

Säsong 2 - 5 avsnitt

Linda och djurens hjältar del 1

Linda reser till Sydafrika för att träffa vetenskapsmannen Kevin Richardson. Han har i många år arbetat med lejons beteende och lyckats komma så nära att han blivit accepterad i lejonflocken. Linda åker också till Kenya för att se hur Big Life Foundation arbetar.

Linda och djurens hjältar del 2

Linda åker till Kenya där hon träffar Richard Bonham som vigt sitt liv åt att förhindra att savannens vilda djur utrotas. Det blir en äventyrlig resa där Linda möter vilda elefanter. Bland annat får hon bevittna när en elefant anfaller en veterinär som ska söva den.

Linda och djurens hjältar del 3

Linda träffar Cherie och Vince i Belize. De lever för att rädda den amerikanska krokodilen som riskerar att utrotas. Ett stort problem är att folk matar dem och att de färför flyttar in i befolkade områden. Därmed måste de flyttas och Linda får vara med att fånga in de vilda reptilerna.

Linda och djurens hjältar del 4

Linda beger sig till Belizes regnskog för att träffa Jacob Marlin. Han har grundat organisationen Bfree som verkar för att skapa kunskap om djurlivet för att på så sätt bevara skogen. Linda får uppleva allt som skogen har att erbjuda, som giftormar och sköldpaddor.

Linda och djurens hjältar del 5

Säsongsavslutning. Linda beger sig till Everglades nationalpark i Florida som har problem med gigantiska ormar som inte hör hemma där. Hon träffar personer som försöker göra något åt problemen och får vara med och fånga några ormar.

Linda och djurens hjältar - dokumentär - 2 avsnitt