tv4play logo

Miss Marple

Brittiskt kriminaldrama baserat på romaner av Agatha Christie. Miss Jane Marple är en söt äldre dam men under ytan döljer sig en vass detektiv som är expert på att lösa mord.

Rättigheter: Kan endast ses i Sverige

Säsong 1 - 8 avsnitt

Miss Marple del 1 - Mordet i prästgården

Överste Prothero hittas mördad i prästgården. Eftersom han lyckats skaffa sig många fiender i byn blir listan över misstänkta lång. Miss Marple, som just återhämtat sig från sviterna efter en olycka, är i en perfekt position att ta sig anfallet.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Miss Marple del 2 - 4:50 från Paddington

Till sin fasa blir miss Marples väninna Mrs McGillicuddy vittne till hur en man i ett förbipasserande tåg brutalt stryper en kvinna. Eftersom man inte hittar någon kropp tror polisen att hon bara har drömt. Miss Marple är dock övertygad om att vänninan har bevittnat ett mord och tar sig an fallet.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Miss Marple del 3 - Liket i biblioteket

Dolly Bantry och hennes man hittar en okänd kvinna död i sitt bibliotek. Miss Marple börjar undersöka dödsfallet närmare och får veta att en värdinna från hotellet har försvunnit. Ytterligare ett lik hittas och miss Marple inser att orsaken till morden har med kärlek, pengar och ensamhet att göra.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Miss Marple del 4 - Ett mord annonseras

En annons tillkännager datum och plats för ett mord och väcker en hel bys nyfikenhet. Alla är övertygade om att det är ett skämt, men samlas ändå på platsen vid utsatt tid. Efter att ljuset plötsligt släckts och skott avlossats hittas en person död och en är skadad. Miss Marple tar sig an fallet.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Miss Marple del 5 - Miss Marples sista fall

Miss Marple får i uppdrag att hjälpa Gwenda, en ung kvinna som flyttat till ett hus vid kusten. Gwenda har börjat se syner som har med huset att göra, men som hon inte förstår. Tack vare miss Marples efterforskningar inser Gwenda att synerna är minnesbilder från barndomen då hon bevittnade ett mord.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Miss Marple del 6 - Ett sting i tummen

Tommy och Tuppence besöker moster Ada på ett vårdhem och upptäcker att allt inte står rätt till. När de får höra att moster Ada plötsligt har dött och att hennes väninna mrs Lancaster är försvunnen, ber de Miss Marple om hjälp. Spåren leder fram till en by där befolkningen döljer en rad hemligheter.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Miss Marple del 7 - Mord per korrespondens

I byn Lymstock finns många hemligheter, så när anonyma hotbrev börjar dyka upp är det ingen som bryr sig. När så mrs Symmington begår självmord efter att ha fått ett brev, blir Miss Marple misstänksam och byborna börjar oroa sig. Någon i byn måste vara skyldig. Vem kan man lita på egentligen?

Tillgängligt: 30+ dagar till

Miss Marple del 8 - Mördande seans

Snön faller i djup i Dartmoor och gästerna på hotellet bestämmer sig för att hålla en seans för att fördriva tiden. Seansen antyder att Treveylan, en ökänd bybo, är i fara. Samtidigt hittar miss Marple ett dödshot som har skickats till honom. Burnaby, Treveylans vän, blir orolig för hans säkerhet.

Tillgängligt: 30+ dagar till