tv4play logo

Ny skandinavisk mat: Niklas Ekstedt

Niklas Ekstedt reser runt i Skandinavien och besöker spännande städer för att uppleva matkulturen. Streama Ny skandinavisk mat: Niklas Ekstedt reklamfritt på C More!

Säsong 1 - 9 avsnitt av 9

Ny skandinavisk mat: Niklas Ekstedt del 1

8 juli 2018 · 22m 31s

I det första programmet passerar Niklas Ekstedt Härjedalen gränsen till Norge, målet är Røros, som osar av både rök och traditionell mat. Vi presenteras för traditionella råvaror och matlagningstekniker från fjällen, med både samiska, norska och svenska influenser.

Ny skandinavisk mat: Niklas Ekstedt del 2

15 juli 2018 · 22m 31s

Denna gången reser Niklas till Lofoten. Det är mitt i torsksäsongen och Niklas tillagar alla delar av fisken, vi får veta vilken som smakar bäst.

Ny skandinavisk mat: Niklas Ekstedt del 3

22 juli 2018 · 22m 31s

Niklas Ekstedt brinner för både grillat och nya matupplevelser. I det här avsnittet besöker han den prisbelönta kocken, Ørjan Johannessen, i Austevoll, utanför Bergen. Det är säsong för både hummer och vildlamm.

Ny skandinavisk mat: Niklas Ekstedt del 4

29 juli 2018 · 22m 31s

Niklas Ekstedt besöker Kjøllefjorden i Finnmark och träffar tre generationer med fiskare. Resan går ut i Arktis där man hittar den bästa fisken för säsongen. Vi ser också hur Niklas hanterar kombinationen av sjösjuka och matlagning.

Ny skandinavisk mat: Niklas Ekstedt del 5

4 augusti 2018 · 22m 31s

Niklas Ekstedt är i Oslo för att få kunskap om skandinavernas morgonfavorit, och ja, det går i kaffets tecken. En enkel brygg är ofta det bästa, både i Norge och i Brasilien.

Ny skandinavisk mat: Niklas Ekstedt del 6

5 augusti 2018 · 22m 32s

Niklas Ekstedt önskar att få veta mer om kaffe, och bestämmer sig efter ett besök på ett konditori i Stockholm, att han ska ta med sin vän och kaffespecialist Roger Wilhelmsen till Colombia och Costa Rica.

Ny skandinavisk mat: Niklas Ekstedt del 7

11 augusti 2018 · 22m 32s

Turen tar Niklas Ekstedt till Råde ca. 1 timme från Oslo. Det rika landbruket har lagt grunden till en stor och varierad matproduktion i området, men det blir också halstrad abborre med kantareller från skogen.

Ny skandinavisk mat: Niklas Ekstedt del 8

12 augusti 2018 · 22m 30s

Niklas Ekstedt tar helikopter ut till Lovund en ö mellan Bodö och Mo i Rana i nord Norge. Det blåser alltid lite ute i havgapet, men det stoppar inte Niklas när han besöker en laxodling för att få huvudingrediensen till matlagningen, eller när pilgrimsmusslorna ska tas upp.

Ny skandinavisk mat: Niklas Ekstedt del 9

19 augusti 2018 · 22m 29s

Niklas Ekstedt tar en djupdykning i maten som colombianerna älskar. Smaken av kaffe tog honom till andra sidan klotet, så han bestämde sig för att få en riktig matupplevelse i sydamerika innan turen fortsatte tillbaka till Skandinavien.