tv4play logo

Tryffel på menyn tillsammans med veckans dryck

Den svenska tryffeln brukar kallas för vårt lands senaste delikatess. Faktum är att det länge var okänt att tryffel växer vilt i Sverige, framför allt på Gotland. Peter Eriksson fick i helgen ta emot utmärkelsen Årets Hederstryffel under Gotlands Tryffelfestival och lagar mat med just det. Recepten finns som alltid på Köket.seSommelier Maya Samuelsson tipsar om veckans dryck som passar extra bra till tryffel: G de Château Guiraud 2020 Frankrike, Bordeaux Nr 90588 Château Belgrave 2015 Frankrike, Bordeaux, Haut-Médoc Nr 3925 Château Baulac Dodijos 2018 Frankrike, Bordeaux, Sauternes Nr 2154

Tryffel på menyn tillsammans med veckans dryck

Den svenska tryffeln brukar kallas för vårt lands senaste delikatess. Faktum är att det länge var okänt att tryffel växer vilt i Sverige, framför allt på Gotland. Peter Eriksson fick i helgen ta emot utmärkelsen Årets Hederstryffel under Gotlands Tryffelfestival och lagar mat med just det. Recepten finns som alltid på Köket.seSommelier Maya Samuelsson tipsar om veckans dryck som passar extra bra till tryffel: G de Château Guiraud 2020 Frankrike, Bordeaux Nr 90588 Château Belgrave 2015 Frankrike, Bordeaux, Haut-Médoc Nr 3925 Château Baulac Dodijos 2018 Frankrike, Bordeaux, Sauternes Nr 2154