Prova utan reklam på C More
tv4play logo

Paul Hollywood bakar jorden runt

Bagaren Paul Hollywood reser runt jorden för att utforska bagerikulturen i några av världens största och mest livfulla städer

Rättigheter: Kan endast ses i Sverige

Säsong 2 - 10 avsnitt

Paul Hollywood bakar jorden runt del 1

Paul åker till Siciliens huvudstad Palermo för att inspireras. Det lagas en smaskig typ av pizza fylld med tomater och örter och en "Cassata al Forno", en söt smakrik ricottapaj.

Paul Hollywood bakar jorden runt del 2

Det bär av till Los Angeles och Paul upptäcker att både hälso- och kändiskulturen inspirerar bakningskulturen. Paul tar med sig glamouren och energin till köket och bakar bland annat en smaskig choklad-digestivekaka.

Paul Hollywood bakar jorden runt del 3

På besök i Dublin möter Paul en potatisfanatiker som hyllar irländska lokala ingredienser och en afternoon tea-inspiratör som bakar kakor som avspeglar konstverk. Han bakar två av sina egna recept, rosmarin/potatisbröd och stout/pecannötstartlett.

Paul Hollywood bakar jorden runt del 4

Paul besöker Antwerpen där han upptäcker att staden är fullsmockad av delikatersser som fin choklad, våfflor och mycket mer. Paul utmanas i våffeltävling och lagar biffpaj och chokladtårta.

Paul Hollywood bakar jorden runt del 5

Paul återvänder till Nicosia en stad han levde och arbetade som restaurangchef på ett lyxhotell i sex år på. Han bakar en shamalikaka och stort oliv- och örtbröd som han bjuder på.

Paul Hollywood bakar jorden runt del 6

Paul bakar med vulkanisk geotermisk energi i Reykjavik. Han möter matskribenten Eva Laufey som introducerar honom till landets speciella Skyr yoghurt. Paul bakar sedan två egna bakelser inspirerade av Island.

Paul Hollywood bakar jorden runt del 7

Paul besöker San Francisco, som är källan till något av USA:s mest ikoniska bakelser, surdegsbrödet. Han besöker sedan ett focaccia-bageri och skapar ett utsökt ost- och olivbröd samt en bröd- och smörpudding.

Paul Hollywood bakar jorden runt del 8

Paul besöker staden Bergen i Norge. Landets bakverk är något som är helt nytt för honom och han upptäcker fantastiska bakverk i en otrolig miljö. En helikoptertur tar honom över Bergens fjordar och vackra landskap, och bakar han två Bergenfavoriter.

Paul Hollywood bakar jorden runt del 9

Paul befinner sig i Jerusalem och spenderar tid med bagare som skapar aptitretliga smaker i staden. Han får smaka arabiska sötsaker, rika på honung och pistasch. Han smakar också på ett unikt bröd som har skapats på samma sätt i tusen år.

Paul Hollywood bakar jorden runt del 10

Säsongsavslutning. Pauls smakäventyr avslutas i vackra Kapstaden. Han möter matprofilen Siba Mtongana, som ger honom en oförglömlig rundtur kring stadens bästa bagerier. Sedan skapar Paul sina egna bakverk inspirerat av Kapstadens otroliga smaker.

Vi tror du gillar