tv4play logo

Primo Paolo

Förutom matlagningen i köket åker Paolo iväg på olika reportage. Bland annat får han lära sig hur man gör italienskt öl och vad som är hemligheten bakom den napolitanska Pecorino-osten.

Säsong 2 - 10 avsnitt

Primo Paolo del 1

1 januari 2015 · 21m 51s

Paolo Roberto beger sig till sin fars hemstad i södra Italien. Hans kompanjon i köket är Zia Margherita, en dam med mycket bestämda åsikter. Paolo får göra allt han kan för att övertyga sina fastrar att han faktiskt kan laga mat.

Primo Paolo del 2

2 januari 2015 · 21m 41s

Paolo Roberto bjuder bland annat på syditaliensk potatissallad och fyllda kycklingfilérulader. Men han besöker även Neapel för att se hur man tillverkar bra vinäger och i köket får han besök av sin kusin Mariateresa.

Primo Paolo del 3

3 januari 2015 · 21m 33s

Paolo Roberto åker till norra Italien och lagar en picknickmeny med sin faster Mariateresa åt den lokala poliskåren. Dessutom besöker han en fabrik som tillverkar grappa och åker ut i Alperna med sin farbror för att plocka sniglar.

Primo Paolo del 4

4 januari 2015 · 22m 0s

Paolo Roberto och faster Antoinetta bjuder den lokala cykelklubben på middag. Meny består av escarolesallad fylld med bland annat sardeller, kapris och oliver, kalv schnitzel med vin sky, fylld zucciniblomma och friterade munkar. Det blir också besök hos en lokal grönsaksodlare och hos en ölfabrik.

Primo Paolo del 5

5 januari 2015 · 21m 34s

Paolo Roberto och fastern Zia Carmela tävlar om vem som kan laga den bästa frittura di pesce. Paolo beger sig också till Amalfi för att fiska och besöka den lokala marknaden.

Primo Paolo del 6

6 januari 2015 · 21m 41s

Italien firar sin nationaldag och Paolo lagar mat med Zia Nunzia, den snällaste av fastrarna. Han får lära sig hur man gör confetti, Italiens högtidsgodis. Han ger sig också ut på jakt efter den bästa olivoljan som han sedan smaksätter.

Primo Paolo del 7

7 januari 2015 · 21m 32s

Paolo beger sig till norra Italien för att laga mat med sin kompis Raffaele. De lagar en lyxig meny i greve Alighieris slottskök där kronan på verket blir en amarone-risotto. Paolo besöker också ett vinhus för att ta reda på hur man gör amaronevin.

Primo Paolo del 8

8 januari 2015 · 21m 34s

Paolo svänger ihop en snabblagad meny med sin kusin Mariateresa. Menyn är perfekt när man har ont om tid men ändå vill servera god mat. Paolo undersöker vad fast food innebär i Italien. Han åker också till en bondgård för att göra ricotta, något som blir betydligt krångligare än vad han tänkt sig.

Primo Paolo del 9

9 januari 2015 · 21m 44s

Zia Antoinetta är Paolos matlagningspartner den här gången och tillsammans lagar de en operameny för att hedra minnet av Paolos farbror Antonio som var operasångare. Paolo beger sig till havet för att dyka efter musslor, Antonios favoritmat.

Primo Paolo del 10

10 januari 2015 · 21m 59s

Paolos fastrar Nunzia och Margherita hjälper honom att laga en avskedsmeny. Det blir en festbuffé som de avnjuter tillsammans med hela släkten. Dessutom åker Paolo till en bondgård för att lära sig hur man gör salami.

Säsong 2008 - 10 avsnitt