tv4play logo

Sjuksystrarna på Fredenslund

Dramaserie som utspelar sig i 50-talets Danmark när man börjar utbilda manliga sjuksköterskor. Bland de antagna finns soldaten Erik, som drömmer om att göra skillnad, och överklassflickan Anna, som hellre vill arbeta än att vara hemmafru.

Rättigheter: Kan endast ses i Sverige

Säsong 1 - 6 avsnitt

Sjuksystrarna på Fredenslund del 1 - Nya tider

Seriestart. Soldaten Erik bryter mot alla kända könsnormer när han påbörjar sin sjuksköterskeutbildning i 50-talets Danmark. Redan första dagen uppstår problem när han inser att han inte har råd med den obligatoriska kurslitteraturen.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Sjuksystrarna på Fredenslund del 2 - Sanningens timme

När smutsiga instrument börjar dyka upp på sjukhuset och bevisen tyder på fusk från Erik, Bjørn och Peter hamnar deras utbildningsplatser i fara. Samtidigt får Erik i uppdrag att hjälpa en cancersjuk soldat som vägrar att äta.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Sjuksystrarna på Fredenslund del 3 - Polio

Polioepidemin drabbar Danmark på allvar och studenterna rycker in för att hjälpa till under det höga patienttrycket. Erik hjälper en liten flicka som inte kan andas på egen hand och Anna hamnar i ett dilemma när en patient blir för närgången.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Sjuksystrarna på Fredenslund del 4 - Hemligheter

Ännu ett prov väntar, men Erik har inte haft tid att läsa på. Anna ser en oväntad sida hos Susanne när en patient med smärtfylld historik blir inlagd. Relationer fördjupas när killarna besöker tjejernas rum under en kväll med öl och kortspel.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Sjuksystrarna på Fredenslund del 5 - På liv och död

Erik försöker hålla masken inför Anna när hans pappa plötsligt läggs in på Fredenslund i berusat tillstånd. Susanne ber sina vänner om hjälp med ett problem, Bjørn ställs inför i ett moraliskt dilemma och Nina gör nya framtidsplaner.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Sjuksystrarna på Fredenslund del 6 - Examen

Säsongsavslutning. Studenternas prövoperiod är nästan över och alla förbereder sig för den slutgiltiga tentan. Susanne kämpar med sina fysiskt krävande uppgifter och Anna täcker upp för ett av hennes nattskift, med förödande konsekvenser.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Vi tror du gillar