tv4play logo

Känslosamt när kockarna lagar hyllningsrätter

Säsong 2020 - 13 avsnitt

Sveriges mästerkock - Efter stängning del 4

19 februari 2020 · 44m 13s

Kvällens första utmaningen blir riktigt tuff, amatörkockarna ska laga fiskbullar, en rätt som Markus egentligen aldrig har tyckt om. I duellen blir stressen påtaglig när uppgiften är att laga tre olika sliders på endast 45 minuter.

Sveriges mästerkock del 9

19 februari 2020 · 44m 8s

Ikväll drar vi till Göteborg där amatörkockarna får pröva på att ropa hem hummer på auktion. Sen är det dags för lagtävling i anrika krogen Sjömagasinets lokaler, där den lyxiga hummern ska tillagas. I elimineringstävlingen står bläckfisk på menyn.

Sveriges mästerkock - Efter stängning del 3

12 februari 2020 · 44m 12s

Alla hjärtans dag står för dörren och deltagarna får i uppgift att laga en romantisk rätt. I den avgörande duellen står en italiensk dessertklassiker på menyn. Som vanligt håller Markus en masterclass där han delar med sig av ovärderliga tips

Sveriges mästerkock del 8

12 februari 2020 · 44m 8s

I kvällens första tävling är skafferiet fyllt till bredden med kaffe. Efter att Mischa demonstrerat den perfekta bryggningen är det dags för uppgiften - att komponera en rätt med tydlig smak av kaffe.

Sveriges mästerkock - Efter stängning del 2

5 februari 2020 · 44m 9s

I kvällens första utmaning ska laga varsin huvudrätt med frukt i fokus! I kampen om den andra platsen ska korvmojskorv tolkas! Som hjälp på vägen visar Markus hur han lagar till tre av sina favorittillbehör, räksallad, ketchup och rostad lök.

Sveriges mästerkock del 7

5 februari 2020 · 44m 8s

Det är dags för lagtävling och uppgiften är att tillaga en meny ostronrätter som kommer att bedömas av fiskkungen Nisse Molinder. Det förlorande laget möts i elimineringen där de ska laga en fiskgratäng som matchar ett vin som Mischa valt ut.

Sveriges mästerkock - Efter stängning del 1

29 januari 2020 · 44m 10s

Första utmaningen handlar om att ge kvarterskrogsklassikern plankstek ett ansiktslyft. I den avgörande duellen är uppgiften att laga valfri rätt med krabba. Markus håller också en masterclass där han visar sina bästa knep för att laga crab-cakes.

Sveriges mästerkock del 6

29 januari 2020 · 44m 8s

Temat i veckans tävling är Svenska husmansklassiker och amatörkockarna får varsin rätt tilldelad i en lottodragning. En tuff uppgift då juryn förväntar sig perfekta varmrätter där minsta detalj måste sitta. De som inte håller måttet tvingas lämna.

Sveriges mästerkock del 5

22 januari 2020 · 44m 6s

Äntligen får amatörkockarna bekanta sig med det efterlängtade mästerkocksköket och efter en kort rundvandring startar äventyret på riktigt. Den första utmaningen är en lagtävling där tacos står på menyn. Men i vanlig ordning finns det en twist.

Sveriges mästerkock del 4

16 januari 2020 · 44m 10s

Med bara en utmaning kvar är drömmen om en plats i Mästerkocksköket nära, men det gäller att visa framfötterna i den stenhårda konkurrensen. I den sista tävlingen gäller det att vara uppmärksam när Leif visar hur man filéar plattfisk.

Sveriges mästerkock del 3

15 januari 2020 · 44m 4s

Juryns 40 favoriter från audition ska nu kämpa för att knipa en av de 12 platserna i Mästerkocksköket. I två deltävlingar gäller det att visa kreativitet, snabbhet och framförallt smaksäkerhet när amatörkockarna ska trilla köttbullar och koka soppa.

Sveriges mästerkock del 2

9 januari 2020 · 44m 2s

Folkfesten fortsätter och amatörkockarna gör sitt allra bästa för att imponera. En av dom är Christoffer som spelar högt när han bjuder juryn på hummersoppa. En annan är Lisa som odlar sina egna grönsaker och drömmer om en karriär inom matlagning.

Sveriges mästerkock del 1

8 januari 2020 · 44m 12s

Säsongstart. Sveriges Mästerkock fyller 10 år och vi firar med folkfest när auditionrätterna lagas inför publik. Två förhoppningsfulla amatörkockar är TV-spelstestaren Sofia och taxichauffören Murat vars specialitet är effektfulla uppläggningar.

Säsong 2019 - 25 avsnitt

Säsong 2018 - 25 avsnitt

Masterclass - 21 klipp