tv4play logo

Tareq Taylors nordiska matresa

Kocken Tareq Taylor ger sig iväg på en kulinarisk resa genom Skandinavien och tillagar mat från alla länderna. Fokus läggs på bra råvaror och målet är att hitta makalösa smakupplevelser. Streama Tareq Taylors nordiska matresa reklamfritt på C More!

Rättigheter: Kan endast ses i Sverige

Säsong 4 - 10 avsnitt

Tareq Taylors nordiska matresa del 1

Säsongsstart. Tareq besöker Bohuslän på den svenska västkusten. Här finns en stor fisketradition av både ostron och hummer som han tar del av. Han bjuder så klart även på några skaldjursrätter.

Tareq Taylors nordiska matresa del 2

Tareq besöker Florö i Norge för att fira Norges nationaldag den 17 maj. Omgiven av den vackra naturen dyker han efter pilgrimsmusslor i Nordsjön och utforskar den norska laxens historia.

Tareq Taylors nordiska matresa del 3

Tareq besöker Estlands huvudstad Tallinn. Han upptäcker stadens historiska skatter och dess frodande kulinariska liv. Sedan beger han sig till Soomaas nationalpark för att paddla kanot.

Tareq Taylors nordiska matresa del 4

Tareq besöker Ringköbing, en charmig gammal marknadsstad i Danmark. Han besöker bland annat den traditionella sillfestivalen och träffar lokala entreprenörer som lärt sig att hantera den alltid föränderliga miljön.

Tareq Taylors nordiska matresa del 5

Tareq besöker Falkenberg som på senare år blivit något av ett matmekka. Tareq besöker bland annat vingårdar och fiskar lax.

Tareq Taylors nordiska matresa del 6

Tareq är i Estland och utforskar landsbygden innan han återvänder till huvudstaden Tallinn. Där möter han personer som älskar den estniska traditionella maten men även är öppna för nya innovativa rätter.

Tareq Taylors nordiska matresa del 7

Tareq besöker Öland och ger sig runt ön på cykel. Han träffar lokala matproducenter och upptäcker alla möjliga vilda örter.

Tareq Taylors nordiska matresa del 8

Tareq besöker Bornholm i Danmark där sanna pionjärer verkar när det kommer till lokalt producerat mat.

Tareq Taylors nordiska matresa del 9

Tareq besöker Laponia i svenska Lappland som är Europas största sammanhängande naturlandskap med så gott som orörd natur. Han tar del av den samiska kulturen och provar på garnfiske.

Tareq Taylors nordiska matresa del 10

Säsongsavslutning. Tareq återvänder till sina hemtrakter för att se vad framtiden har i sitt sköte för det nordiska köket. Han besöker lokala getuppfödare och möter unga entusiastiska kockar i Malmö och Köpenhamn.