tv4play logo

Tinas trädgård

Trädgårdsexperten Tina Ahlin åker tillsammans med Micke Alinder runt och besöker olika familjer med problem i trädgården.

Säsong 1 - 9 avsnitt

Tinas trädgård del 1

1 januari 2015 · 23m 23s

Trädgården väcks till liv efter en slumrande vinter. Programledaren och trädgårdsentusiasten Tina Ahlin har bjudit ut sin första gäst till trädgården i Stockholms skärgård, trädgårdsmästaren Kim Lindeborg. Tillsammans hjälps de åt att anlägga en ny rabatt. Tina visar även hur man kan göra en drivbänk av pallkragar och gamla fönster samt planterar i krukor med barnen.

Tinas trädgård del 2

2 januari 2015 · 21m 46s

Tina Ahlin har bjudit in örtexperten Lisen Sundgren för att få tips och råd om hur man använder sina örter. Tillsammans anlägger de en örtagård och planterar både timjan, lavendel, malört och kamomill. Efteråt får Tina njuta av fotbad, ansiktsmask och en vitaminshot gjord på örter.

Tinas trädgård del 3

3 januari 2015 · 21m 41s

Musikern Stefan Sundström kommer till Tina Ahlin på besök och bjuder på både odlingstips och musik. Stefan är en hängiven tomatodlare och ger spännande förslag på olika tomatsorter att plantera. Tina sätter också grönsaker i landet och anlägger en stenlagd gång av skiffer för att lättare komma åt grönsakerna när de ska skördas.

Tinas trädgård del 4

4 januari 2015 · 21m 36s

Tina har bjudit in en trädgårdsmästare för att få hjälp och råd när hon planterar bärbuskar och tar hand om hallonsnår som inte hållits efter på länge. Tina gräver också ett nytt jordgubbsland, gör hallonvinäger av färska hallon och visar hur man enkelt gör sitt eget blåbärsvin av amerikanska blåbär.

Tinas trädgård del 6

6 januari 2015 · 22m 0s

Temat för dagen är rosor. Tina Ahlin beger sig till Ulriksdals slott där hon träffar en rosexpert som ger råd och tips om vad man ska tänka på när man planterar en rosenrabatt. Dessutom får hon besök av sin vän Maria Lundqvist som delar med sig av sina personliga minnen och erfarenheter från sin egen trädgård.

Tinas trädgård del 7

7 januari 2015 · 21m 41s

Tina Ahlin gör en hörna till barnen i trädgården. Bland annat blir det en växande koja, en handmålad totempåle och en äventyrsbana. Dessutom placerar hon ut köttände växter och gör kokos- och nötkakor till småfåglarna. Till hjälp har hon sin son Alvin och musikerkollegan Peter Lundblad med barnen Hugo och Nora.

Tinas trädgård del 8

8 januari 2015 · 21m 53s

Tina Ahlin besöker Rosenhills musteri där hon gör must av sina egna äpplen. Till trädgården kommer trädgårdsmästaren Kim Lindeborg som hjälper henne att plantera äppelträd. Tinas kompis Sanna hjälper också till och som tack för hjälpen bjuder Tina sina gäster på ugnsbakade toscaäpplen.

Tinas trädgård del 9

9 januari 2015 · 21m 46s

Tina har bjudit in hortonomen Inger Palmstierna till trädgården och sitt nya växthus. Hon kan allt man behöver veta om vad man odlar bäst i växthus och hur man gör sitt växthus till en skön plats att njuta av året runt. Tillsammans planterar Tina och Inger bland annat vindruvor som får slingra sig upp längs väggarna. Dessutom får Tina besök av jordexperten Pia Holmberg.

Tinas trädgård del 10

10 januari 2015 · 21m 33s

Tina lyfter fram trädgården som en sinnenas oas, där man bara kan sitta och filosofera. Hon hämtar inspiration från Hasseludden Yasuragi i Stockholm där en japansk trädgård som är planerad för att förmedla stillhet har anlagts. Tina får hjälp att skapa ett stilla hörn i sin trädgård av arkitekten Ulla Kastrup.