tv4play logo

Unga bönder

Här följer man unga bönder på fem gårdar runt om i Sverige i deras vardag och får en inblick i hur det är att vara bonde på 2000-talet.

Hela program - 8 avsnitt

Unga bönder del 1

Säsongsstart. Säsongen för traktorracing har startat något spannmålsbonden Rickard sett fram emot. Liv får problem när en av hennes kor fastnar i en livsfarlig fälla. Hos Micke och Mattias är det dags för det årliga ko-släppet. Regina har svårt att få sina fårhundar att göra som hon vill.

Unga bönder del 2

Oskar har fullt upp med att klippa alla fåren och det gäller att ha tungan rätt i mun. Liv förlöser en kalv vilket blir dramatiskt. Micke visar upp gårdens maskinpark. Reginas älsklingsko Mini rymmer och Rickard är ute i skogen.

Unga bönder del 3

Rickard deltar i en traktortävling som nästan slutar med en katastrof. Micke och Mattias mjölkrobot går sönder och hundratals kor står plötsligt med sprängfyllda juver. Paulina och Charlies ladugård fylls till bredden med avföring och Liw testar sin nya motocross i kohagarna.

Unga bönder del 4

När slaktbilen kommer för att hämta korna på Paulinas gård svämmar känslorna över. Liw skjutsar runt kalvarna med skottkärra. När Micke och Mattias ger sig i väg för att åka gokart tar drängen Dennis över ansvaret för gården. Hos Regina och Oskar är det dags för den årliga house-festivalen.

Unga bönder del 5

Paulina och Charlie avhornar sina kalvar. Mattias tvingas dra sin fallskärm på sin första flygtur. Micke överraskar alla på traktens disco där han visar upp sina steg på dansgolvet. Paulina som är deltidsbrandman åker ut på larm.

Unga bönder del 6

När Paulina får reda på att hon är gravid måste Charlie sluta röka, vilket visar sig vara lättare sagt än gjort. Rickard tar tag i familjens eftersatta kök. Liw får besök av klövverkaren.

Unga bönder del 7

När en nyfödd kalv ska märkas tvingas Micke och Mattias att kalla in förstärkning. För Rickard väntar årets största begivenhet, traktorslalom i Hejnum. Paulina och Charlie letar barnvagn och Oscar och Jakthunden Birka jagar älg. Liw inseminerar kor och testar vad crossmotorcykeln går för.

Unga bönder del 8

Säsongsavslutning. Rickard får äntligen tillfälle att köra gårdens största maskin. Han får också inspiration till en ny monstertraktor. När Micke och Mattias ska gjuta en husgrund går det inte riktigt som de tänkt sig. Dessutom blir det fest på gårdarna när den framgångsrika sommaren ska firas.