tv4play logo

Per Morbergs kryddknep sätter sting på maten

Längd: 2 min 56 sekPå TV4 Play sedan: 27 oktober 2016

Det här är den gamla franska kökstraditionen som fallit i glömska.

Tillgängligt: 30+ dagar tillRättigheter:Kan ses i hela världen

Om Vad blir det för mat:Per Morbergs matlagningskonst är passionerad, djärv och liknar ingenting annat. I Vad blir det för mat har han bjudit på rejäl husmanskost utan krusiduller hemma i sitt eget kök sedan 2007. Streama Vad blir det för mat reklamfritt på C More!

Säsong 2017 - 10 avsnitt

Vad blir det för mat del 1

Säsongsstart. Per Morberg får besök av sina gamla vapendragare från Sveriges mästerkock, Leif Mannerström och Markus Aujalay. De pratar minnen och lagar mat tillsammans. Det blir kokta havskräftor, stekt rådjurssadel och Pavlovatårta.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Vad blir det för mat del 2

Per ger sig ut i Trosas skärgård med fiskaren Fredrik Bäck för att försöka dra upp en gädda eller två till kvällens meny som består av fish and chips. Det serveras även kronärtskockor och fransk citronpaj.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Vad blir det för mat del 3

Per Morberg lagar moules marinières, halstrad råbiff och pommes allumettes. Hans fru Inese svänger ihop en chokladfondant till efterrätt.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Vad blir det för mat del 4

Per Morberg besöker en getfarm på den sörmländska landsbygden där han inhandlar flera produkter gjorda på getmjölk. Väl hemma i köket bjuder han på gratinerade rödbetor med getost, klassisk kycklinggryta med curry och vattenmelon med getyoghurt.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Vad blir det för mat del 5

Per Morberg tillagar pasta på tre sätt. Det blir en egen variant på ravioli, pasta vongole och en pastarätt med italiensk korv.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Vad blir det för mat del 6

Per Morberg lagar fläsklägg med rotmos och kokar majskolvar på ett annorlunda sätt. Det blir även hemlagad glass med kokossmak.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Vad blir det för mat del 7

Det blir tema äpplen när Per ger sig ut för att plocka sina egna och sedan gör både äppelmos och äppelpannkaka i ugn. Han lagar även en personlig favorit, köttsoppa med grönsaker.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Vad blir det för mat del 8

Per Morberg visar hur enkelt det kan vara att göra hemlagad glass. Sedan köper han grönsaker och beger sig till sitt och frun Ineses smultronställe. Inese har fiskat gös så det blir grillad gösfilé med smörslungade grönsaker ute i det fria.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Vad blir det för mat del 9

Per Morberg gör laxmousse och tillreder lammstek med en variant på ugnsbakad potatis. Det blir även italienska skorpor.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Vad blir det för mat del 10

Säsongsavslutning. Per Morberg lagar en klassisk gubbröra och dillkött som tillagas enligt konstens alla regler. Till efterrätt blir det krusbärskompott.

Tillgängligt: 30+ dagar till

Säsong 2016 - 10 avsnitt

Säsong hösten 2010 - 10 avsnitt

Säsong våren 2010 - 10 avsnitt

Säsong hösten 2009 - 8 avsnitt

Säsong våren 2009 - 10 avsnitt

Säsong hösten 2008 - 10 avsnitt

Säsong våren 2008 - 10 avsnitt

Säsong hösten 2007 - 10 avsnitt

Säsong våren 2007 - 10 avsnitt