tv4play logo

Wallander

Inget fall är för svårt för Henning Mankells skarpsynte kommissarie från Ystad. Se Krister Henriksson som Kurt Wallander, en av Sveriges mest älskade deckare.

Rättigheter: Kan endast ses i Sverige

Säsong 2 - 13 avsnitt

Wallander del 13 - Vittnet

Säsongsavslutning. Under en rättegång om människohandel utsätts både Wallander och åklagaren för dödshot. Situationen får dem att se på sina yrken med nya ögon. Samtidigt har en flicka sett något fruktansvärt och gömmer sig nu någonstans i Ystad.

Wallander del 12 - Indrivaren

Wallander och teamet utreder en kvinnas dödsfall och allt pekar på att det är offrets före detta pojkvän som är den skyldige. Under utredningen gör Pontus en upptäckt som kan påverka Isabels framtid inom polisen och hennes lojalitet sätts på prov.

Wallander del 11 - Arvet

När Bräda musteri anordnar en affärsmiddag för att lansera deras nya produkter blir företagets vd mördad. Wallander och hans kollegor undersöker mordet och snart inser Wallander att det handlar om pengar.

Wallander del 10 - Vålnaden

Wallander och hans kollegor utreder en mordbrand. Det visar sig att den döde mannen haft en affär med sin kompanjons fru och han blir genast misstänkt. När även han hittas mördad måste Wallander söka sig tillbaka i männens förflutna.

Wallander del 9 - Dödsängeln

Ystad gästas av en kör och samma kväll som de har premiär försvinner en av medlemmarna. Till en början pekar allt på att kvinnan gett sig av frivilligt, men det dröjer inte länge förrän polisen hittar spår som tyder på motsatsen.

Wallander del 8 - Skytten

En prickskytt härjar och hans mål är personer som har anknytning till en juvelkupp. Wallander inser att det finns kopplingar till en kriminell organisation. När förövaren misslyckas med att skjuta de sista personerna hamnar en polisaspirant i fara.

Wallander del 7 - Läckan

Två aspiranter tar upp jakten på några värdetransportrånare, vilket får ett abrupt slut när en av dem tas till fånga. Svartman jobbar med ett fall där en orienterare mördats och när han följer fotspåren hamnar han i livsfara.

Wallander del 6 - Prästen

En präst hittas skjuten utanför ett vandrarhem i Ystad. Prästen kämpar för sitt liv samtidigt som Wallander söker efter ledtrådar. Det visar sig att prästen haft en utomäktenskaplig affär och kvinnans make blir misstänkt för brottet.

Wallander del 5 - Cellisten

En rysk konsertcellist råkar ut för ett bombdåd och Wallander och hans team börjar undersöka fallet. Det visar sig att kvinnan var huvudvittne i ett mordåtal mot en medlem i ryska maffian.

Wallander del 4 - Tjuven

Ystad drabbas av flera villainbrott och grannarna i området bestämmer sig för att ta saken i egna händer. När de ser en misstänkt person misshandlar de honom svårt. Dagen efter anmäler en polsk kvinna till polisen att hennes man försvunnit.

Wallander del 3 - Kuriren

En mc-förare hittas mördad och spåren leder till en mc-klubb. Det visar sig att klubben anlitar mc-kurirer för att smuggla narkotika och allt tyder på att offret var en av dessa kurirer. Wallander inser snart att andra smider planer för smugglingen.

Wallander del 2 - Skulden

När sexårige Albin spårlöst försvinner blir hela Ystad engagerat i sökandet. Snart pekar allt på att det är en man som suttit inne för pedofili som är gärningsmannen. Wallander och hans kollegor ställs nu inför hemska sanningar.